Recept voor brood zonder meel

Wij eten thuis maar weinig brood, maar soms vind ik het toch erg lekker om een voedzaam stuk brood te eten. Mijn dochter is trouwens helemaal weg van brood. Dus na wat surfen op het internet vond ik een recept, en dit recept wil ik graag met jullie delen.

Het origineel recept komt van deze website, waar je nog wel meer lekkere recepten kunt vinden.

Wat heb je nodig voor het Life-Changing Loaf of Bread

135 gram zonnenbloempitten
90 gram lijnzaad
145 hazelnoten of amandelen
145 gram havermout
2 el chiazaad
4 el psylliumzaad (vlozaad)
3 el kokosolie
1 tl keltisch zeezout
1 el ahornsiroop
350 ml water

Zo maak je het

Meng alle droge ingrediënten samen in een kom en mix alle natte ingrediënten (ahornsiroop, kokosolie en water) in een aparte kom. Doe de vloeibare ingrediënten bij de droge en roer alles tot de droge ingrediënten vochtig zijn. Als het deeg te dik is, kun je wat extra water toevoegen (wel kleine beetjes). Doe het deeg in de bakvorm en laat het  minstens twee uur – of liever een nachtje – bij kamertemperatuur staan​​.

Verwarm daarna de oven voor op 175 graden en bak het brood eerst voor ongeveer 20 minuten. Neem het brood uit de bakvorm leg hem ondersteboven op het ovenrekje. Bak het brood dan nog 30 tot 40 minuten. Het brood is klaar wanneer het hol klinkt als je erop klopt.

Laat het brood helemaal afkoelen voordat je erin gaat snijden!  Ze schrijft trouwens dat het brood verpakt tot vijf dagen houdbaar is,  zolang heeft het bij ons niet gelegen dus heb dat niet kunnen testen! 😉

Njoy! 🙂

Ons leven veranderd?

Het brood heeft ons leven niet veranderd hoor! 😉 Maar wij vonden het wel erg lekken, zeker met wat avocado of komkommer schijfjes…

2014-05-02T19:27:25+00:00

Over

Moeder van een mooie dochter (2012) en met mijn gezin op avontuur naar een gezonde en natuurlijke levensstijl.

9 Reacties

 1. Joyce mei 7, 2014 om 4:11 pm- Antwoorden

  Heerlijk hoor zulk gezond “brood” maar op de havermout na zijn alle ingrediënten voor mij niet te betalen, graag eens iets gezonds verzinnen wat de “normale” mens kan betalen. Bedankt!

  • sharon mei 7, 2014 om 5:13 pm- Antwoorden

   Hoi! Je bent helemaal vrij om zelf op zoek te gaan naar een recept dat wel bij je past 🙂 Iedereen heeft z’n eigen favoriete ingrediënten die passen bij levensstijl en budget, in elke situatie is handigheid te vinden om gezond te eten, succes ermee!

 2. Marleen mei 9, 2014 om 9:27 pm- Antwoorden

  Heerlijk brood met ingrediënten die ik op voorraad had. Als je niet alles in 1x hoeft te kopen is het best betaalbaar. Her en der sla ik aanbiedingen in en dan is het best te doen. Ik moet helaas wel, want ik word gewoon ziek van het minste beetje gluten. Op deze manier eet ik toch lekker 🙂 Alleen doen wij er roomboter op en kaas, echt een traktatie en het vult heel goed. Leuk blog, ik ben er blij mee 😀

 3. Suzanne mei 12, 2014 om 8:26 pm- Antwoorden

  Ik heb allesin huis alleen het psylliumzaad niet (weet ook niet echt wat het is nog nooit gebruikt) is dat te vervangen voor iets of weg te laten?
  Verder lijkt het mij een lekker brood!

  • Jose mei 13, 2014 om 9:33 am- Antwoorden

   Heb het brood nog nooit zonder psylliumzaad gemaakt, kan dus niet uit ervaring spreken. Maar denk niet zo je het zomaar weg kan laten, psylliumzaad heeft namelijk een belangrijke functie in dit recept, het zorgt er namelijk voor dat alles bij elkaar blijft.

  • Vanessa maart 28, 2015 om 2:05 am- Antwoorden

   Met Chiazaad kan het denk ik ook wel, het is een prima bindmiddel in cakebeslag e.d. Chiazaad trekt water aan, de gelei die zich vormt om Chiazaad in water gedrenkt kan zelfs worden gebruikt als eiwitvervanger in sommige recepten. 🙂

 4. Hennie augustus 14, 2014 om 2:03 pm- Antwoorden

  Hallo
  Iemand die haast geen koolhydraten eet is daar het brood ook goed voor.
  Zo ik lees dan lijkt het me wel lekker .
  Kun je alles gewoon bij de supermarkt halen
  Gr Hennie

  • Jose augustus 27, 2014 om 1:51 pm- Antwoorden

   Hi Hennie, ik haal alle ingrediënten bij een natuurvoedingswinkel. Succes! 🙂

 5. S.tel november 3, 2014 om 2:39 pm- Antwoorden

  Dag gezonde mama,
  ik heb net vlozaad gekocht, van die kleine bruine pitjes, maar ik kom in andere recepten psylliumvezels tegen, en dat zag er meer uit als havermout. Is het zaad gewoon zo te gebruiken, of moet ik het eerst in de vijzel vermalen?

Geef een reactie