Recept voor bananenflappen

imageHet komt niet vaak voor, maar we hadden geen appels in huis…. Gelukkig wel bananen en zo kwam ik op een idee, bananenflappen. En door mijn eigen testpanel, man en peuter, helemaal goedgekeurd! 🙂 Graag deel ik het recept met jullie.

Wat heb je nodig?

(Voor 4 grote of 8 kleintjes)

4 plakken bladerdeeg (ik gebruik bladerdeeg de reform, ze hebben daar o.a spelt, volkoren, glutenvrij, suikervrij)
1 grote banaan (of twee kleintjes),
ca. 20 gr (Vivani 92%) pure chocolade
4 theelepels kokos
1 ei
Bakpapier

Hoe maak je de bananenflappen?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Bakplaat met bakpapier bedekken
  • Hak de chocolade in kleine stukjes
  • Prak de banaan
  • Meng de geprakte banaan, 3 theelepels kokos en chocolade
  • Verdeel het menges over het bladerdeeg en sluit de bananenflappen
  • Kluts het ei en smeer de bovenkant in met het ei
  • Leg de bananenflapjes op de bakplaat en zet ze ongeveer 10-15 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn
  • Laat ze een beetje afkoelen en de bananenflapjes zijn kaar!

Warm zijn ze het lekkerst!

2015-01-12T15:40:37+00:00

Over

Moeder van een mooie dochter (2012) en met mijn gezin op avontuur naar een gezonde en natuurlijke levensstijl.

Geef een reactie