Quiche zonder deeg met restjes groente

quiche zonder deeg 1Je hebt vast ook wel eens restjes groente in de keukenla liggen. Hier kun je natuurlijk makkelijk een pastasaus mee maken, maar een quiche is ook erg lekker voor de afwisseling! Nu vind ik de korst van een hartige taart wel erg lekker, maar het is ook zo machtig. Reden dus om nu een quiche te maken zonder kost of bodem, zodat er meteen meer groente gegeten wordt 😉

Wat heb je nodig voor ca. 4 personen?

  • Ca. 1 kg groente, kijk gewoon wat je nog hebt liggen en wat je lekker lijkt. Voor de quiche op de foto heb ik 2 stengels prei, 1,5 courgette, 2 uien en 1,5 stronk witlof gebruikt.
  • 4-5 eieren
  • 100 ml room (ik gebruik haver- of speltroom)
  • peper, zout, kruiden naar smaak (Italiaanse kruiden doen het altijd goed)
  • (kokos)olie

Hoe te maken?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een bakvorm in
  • Snij de groente en roerbak alles even in een pan met olie
  • Klop de eieren los met de room en de kruiden
  • Meng de groente met het eimengsel en stort alles in de bakvorm
  • Zet voor ongeveer 30 minuten in de oven

quiche zonder deeg 2

Als je zuivel eet kun je ook geraspte kaas door het eimengsel doen!

Wil je het meer low budget hebben dan kun je ook in plaats van de room ook (plantaardige) melk gebruiken om de eieren los te kloppen.

Lekker met een frisse salade.

2013-09-29T20:28:14+00:00

Over

Ik ben getrouwd en ben de trotse moeder van een zoon ('06) en dochter ('09). I ❤ BIO, ECO, PUUR, VEGA, Slowjuicen, dehydrator. Geen suiker/E-nrs/zuivel/geraffineerde koolhydraten. Altijd nieuws-/leergierig. Ik blog vooral recepten ;-)

12 Reacties

  1. Nelleke oktober 3, 2013 om 10:54 am- Antwoorden

    Lekker! Die gaan we vanavond eens uitproberen 🙂

    • Susan oktober 3, 2013 om 8:31 pm- Antwoorden

      Eet smakelijk 😉

  2. sharon oktober 14, 2013 om 5:37 pm- Antwoorden

    Deze staat hier al voor de 2e keer in de oven 😀 zo handig!!!! 😀

    • Susan oktober 14, 2013 om 8:40 pm- Antwoorden

      Lekker hè! Morgen ga ik hem ook weer maken met als basis broccoli, jumjum

      • sharon oktober 14, 2013 om 8:54 pm- Antwoorden

        😀 lekker!

  3. Sarah januari 3, 2014 om 5:20 pm- Antwoorden

    Heb nooit room in huis, wat kan ik gebruiken in plaats daarvan?

    • Susan januari 3, 2014 om 8:41 pm- Antwoorden

      Misschien al te laat voor het eten van vanavond Sarah, maar misschien kun je (plantaardige) melk proberen? Eventueel wat indikken met arrowroot (of gewoon maïzena als je dat gebruikt). Als je alleen melk gebruikt, moet je misschien een extra ei gebruiken.
      Ik heb eigenlijk altijd wel room in huis, voor roomsaus, eiersalade etc… heb het dus niet zonder geprobeerd 😉
      Laat je weten wat je hebt geprobeerd en vooral hoe het gelukt/gesmaakt heeft?

      • Sarah januari 3, 2014 om 9:57 pm- Antwoorden

        Bedankt voor je reactie. Vanavond uiensoep gemaakt. Ga dit recept binnenkort maken, met de bio sojamelk. Ik laat het je weten!

        • Sarah januari 5, 2014 om 8:36 pm- Antwoorden

          Heb inmiddels dit recept gemaakt. Ik heb bio sojamelk gebruikt. Niet ingedikt. Ik heb er Italiaanse kaas doorheen gedaan en erop. Als groenten had ik wortelen, witlof en rode uien. Ik had ook nog gerookte kipfilet (bio) erdoorheen gedaan. Het was heerlijk. Wel viel hij wat uit elkaar.

          • Susan januari 16, 2014 om 9:05 am

            Klinkt ook lekker Sarah! Misschien volgende keer wat minder melk en een extra ei.
            Maar uiteindelijk gaat het toch om de smaak. Als je eet valt hij toch uit elkaar 😉

  4. Marye Tempel april 2, 2014 om 11:50 pm- Antwoorden

    Hoi,

    Ik ben echt nog een leek in (h)eerlijk eten en ben druk bezig met mijn verkenningstocht. Nu lijkt me dit een super lekker recept maar waar haal ik haver of speltroom.
    Hoop dat dit niet een hele rare vraag is…

    • sharon april 4, 2014 om 10:28 am- Antwoorden

      Nee hoor, het is plantaardige room te koop in de biologische winkel. Vaak als ik ingrediënten niet ken, Google ik het even, dat helpt altijd enorm! 😀 Succes!

Geef een reactie