Pompoencakejes met pompoentopping

pompoencakesHet recept voor de cakejes heb ik deze keer niet zelf verzonnen, maar geheel overgenomen van de leuke site Eet goed, Voel je goed. Meestal krijg ik inspiratie door een recept en verander het daarna naar mijn wensen. Maar deze versie zag er al erg goed uit. Vandaar dat ik hem gelijk op deze manier heb geprobeerd. En ze smaakten echt superlekker! Je moet wel van pompoen houden natuurlijk, maar dat is hier in huis geen probleem. Voor het feestje van mijn kleuter heb ik er nog wel een pompoentopping bij verzonnen. Deze topping had ik van te voren al een keer getest om te zien of het zou werken. Hij lukte maar op die dag had ik geen cakejes om erbij te eten. We hebben het hier toen als dip gebruikt voor appelschijfjes, ook echt een aanrader 🙂

Benodigdheden topping

Kokosolie
Pompoenpuree
Pompoenspecerijenmix
Kokosbloesemsuiker (eventueel de poederversie)

Zo maak je het

Mix de kokosolie (niet vloeibaar gemaakt!) samen met de pompoenpuree, voeg naar smaak de kruiden en kokosbloesemsuiker toe. De reden dat ik niet met hoeveelheden werk bij dit recept komt doordat je elke keer even moet proeven of de smaak goed is. Dit is ten eerste persoonlijk, smaken verschillen. En ten tweede heb ik hierdoor niet de hoeveelheid kunnen meten die ik zelf heb gebruikt. Ik ben zelf begonnen met 1/4 cup kokosolie en 1/4 cup pompoenpuree. Dit is trouwens wel echt een herfstrecept vanwege de pompoen en als het warm is zal deze topping van het cakeje afdruipen doordat kokosolie vloeibaar wordt als het warm is.

2013-11-22T13:57:45+00:00

Over

Moeder van 3 kindjes twee jongens en een meisje. Vanwege pds en allergie ben ik samen met mijn gezin begonnen met een zoektocht naar een nieuw eetpatroon. Mijn motto: ik mag alles eten, maar ik wil niet alles eten, alleen hetgeen waar ik me goed bij voel. Kijk voor voedingsadvies of meer recepten van mij op fitdankzijvoeding.nl

Geef een reactie