Pompoen cheese-cakepops (zuivelvrij, glutenvrij en geraffineerde suikervrij)

cakepopsCakepops zien er altijd erg vrolijk uit vind ik zelf. Daarnaast zijn het perfecte hapjes voor kleine kinderen. Die eten meestal geen stuk taart, maar een klein hapje lukt nog net 😉
Helaas zijn die cakepops meestal bomvol suiker en kleurstoffen. Dus toen ik een versie tegenkwam met cheesecake inhoud moest ik die natuurlijk gaan uitproberen!

Originele recept vind je hier. Volgens mij heb ik alleen de kruiden iets aangepast maar hier volgt het recept zoals ik hem gemaakt heb.

Benodigdheden voor de cheesecake vulling:

2 cups ongebrande cashews (hele nacht geweekt)
6 el kokosolie
Sap van 1 citroen
Citroenrasp van 1 citroen
3/4 cup verse pompoen puree
1/4 cup ahornsiroop
Snufje zout
1 tl pompoenmixkruiden (combi van kaneel,piment,nootmuskaat,gember)

Voor het chocoladelaagje:

Een reep Viviane 92%

Hoe maak je het?

Cashewnoten afgieten en samen met de overige ingrediënten in een keukenmachine tot een romig mengsel mixen. Stop het mengsel in een ovenschaal in de vriezer. Kijk na een half uur of het al iets hard word zodat je er balletjes van kan draaien. Zo niet nog even terug in de vriezer. Bij mij kon ik na 3 kwartier balletjes draaien van het mengsel. De balletjes weer even de vriezer in zodat ze iets harder kunnen worden om er stokjes in te doen. Niet te lang anders krijg je er geen stokjes meer in 😉
Als ze redelijk stevig voelen kun je de stokjes er tot halverwege in doen. Hierna kun je ze een nacht in de vriezer bewaren zoals ik heb gedaan. Dan zijn ze superkoud geworden en kun je heel makkelijk het chocoladelaagje erop krijgen.

Het chocoladelaagje
De volgende dag smelt je dan de chocola au-bain Marie. Doop 1 voor 1 de cakepops in de chocola en draai ze rond zodat de overtollige chocola eraf kan druipen. De chocola stolt gauw omdat de cakepops bevroren zijn. Eventueel kun je nog wat kaneel, kokosbloesemsuiker of gehakte nootjes als versiering erop doen.

Bewaar de cakepops in de koelkast, erbuiten worden ze snel erg zacht en koud zijn ze het lekkerste! Met deze hoeveelheid krijg je er trouwens echt een heleboel dus restant staat nu nog in de vriezer. Even een kwartiertje op kamertemperatuur en je kan weer smullen. Beide kinderen vinden ze erg lekker, oudste noemt het een lolly vanwege het stokje 🙂

2013-11-09T16:01:26+00:00

Over

Moeder van 3 kindjes twee jongens en een meisje. Vanwege pds en allergie ben ik samen met mijn gezin begonnen met een zoektocht naar een nieuw eetpatroon. Mijn motto: ik mag alles eten, maar ik wil niet alles eten, alleen hetgeen waar ik me goed bij voel. Kijk voor voedingsadvies of meer recepten van mij op fitdankzijvoeding.nl

Geef een reactie