Pinocchio van bataat

‘Mama, dat is lekkere Pinocchio’ zei dochterlief toen we laatst zaten te eten. Er stond toch echt geen houten marionet op ons menu, maar gnocchi!
Ik heb al vele pogingen gedaan zelf gnocchi te maken, helaas vaak met een mislukking als resultaat. Het deeg was of zo slap dat het in de pan een pap veroorzaakte of de deegballetjes waren zo taai dat het niet te eten was. Deze keer is het wel gelukt. Mooie vormpjes maken van de gnocchi moet ik wel nog even onder de knie krijgen…

Dit heb je nodig

3 bataten (zoete aardappel)
225g boekweitmeel (of speltbloem)
Snufje keltisch zeezout

1 courgette
2 grote vleestomaten
2 rode paprika’s
Verse basilicum
Olijfolie

Pan met kokend water (om de gnocchi in te koken)

Zo maak je het

Verwarm je over voor op 225 graden. Verwarm de (hele) paprika’s hier 30 tot 40 minuten in of tot het vel donkerbruin verkleurd. Laat ze afkoelen en ontdoe ze van vel en zaadlijsten.
Snijd de courgette met behulp van een keukenmachine in lange slierten en hak de basilicum fijn. Meng de basilicum en courgetteslierten in een kom met een scheutje olijfolie en laat ze rusten.

Kook de bataat gaar (of laat ze garen in de oven). Laat de bataat afkoelen en prak deze dan tot een gladde puree. Voeg het keltisch zeezout en de boekweitmeel toe (volgens originele recepten gebruik je bloem, ik had op dat alleen boekweitmeel in huis en dat smaakte ook lekker). Meng de bataatpuree en het meel tot je een stevig, maar wel goed kneedbaar deeg krijgt. Voeg eventueel extra meel toe als dat nodig is. Bestuif je werkblad met wat meel (of bloem) en rol het deeg uit tot een lange sliert (met ongeveer een diameter van 1,5 cm). Verdeel deze sliert in stukjes van 2,5cm met een mes. Rol de stukjes deeg over je vork om er mooie ribbels in te krijgen. Laat de gnocchi een voor een in de pan met kokend water vallen. Als ze boven komen drijven zijn ze gaar.
Snijd de tomaten en de gegrilde paprika in grove stukken. Meng de gnocchi, het courgettemengsel en de gegrilde door elkaar in een grote schaal, leg de tomaat erbovenop en garneer met een blaadje basilicum.
Eet smakelijk!

2013-05-26T19:53:12+00:00

Over

Eén reactie

  1. Linda mei 31, 2013 om 10:09 am- Antwoorden

    Hmm, dit klinkt lekker zeg! 🙂

Geef een reactie