Pindakaas-banaan ijsjes

Al enige tijd maak ik pindakaas zoals ik het hieripad 210 had gevonden. De bio-pindakaas werd hier namelijk niet goed ontvangen. Die heeft echt zo’n olielaag bovenop en onderop is het heel dik. Wij kregen dit nooit echt goed gemengd. Omdat er hier in huis toch best vaak pindakaas word gegeten (grote potten Calvé gingen er altijd snel doorheen) ben ik het een gewoon een keer gaan proberen met bio-pinda’s.

Draaien maar!

En inderdaad het is zo simpel als wat, gewoon lekker lang laten draaien, het wordt vanzelf smeuïg. Geen toevoegingen nodig! Sinds we deze pindakaas met regelmaat eten, zit er aan die van calve eigenlijk maar weinig smaak, gek hoe die dingen werken 🙂

Pindakaas restje

Wat ik wel altijd jammer vond was dat er altijd nog een restje in de keukenmachine achterblijft die er maar moeilijk uitgehaald kan worden. In de zomer toen hier heel veel ijsjes gemaakt werden heb ik daarom deze pindakaas-banaan ijsjes verzonnen. Pindakaas en banaan is echt een supercombi!

Benodigdheden (voor 6 kleine en 2 grote ijsjes)

– 2 bananen
– een keukenmachine met restje pindakaas (of 2 el pindakaas)
– scheut kokosrijstmelk

Bereidingswijze

Doe de banaan in stukjes bij de pindakaas. Laat de machine draaien en voeg tijdens het draaien elke keer een klein scheutje kokosrijstmelk toe totdat het de gewenste dikte heeft. Zelf vind ik het prettig als het redelijk vloeibaar word zodat ik het in de ijsvormpjes kan schenken.

2015-04-08T14:18:11+00:00

Over

Moeder van 3 kindjes twee jongens en een meisje. Vanwege pds en allergie ben ik samen met mijn gezin begonnen met een zoektocht naar een nieuw eetpatroon. Mijn motto: ik mag alles eten, maar ik wil niet alles eten, alleen hetgeen waar ik me goed bij voel. Kijk voor voedingsadvies of meer recepten van mij op fitdankzijvoeding.nl

5 Reacties

 1. Annelotte april 8, 2015 om 7:27 pm- Antwoorden

  Superleuk en lekker! Waar haal je die leuke ijsvormpjes?

 2. Ianna april 8, 2015 om 7:58 pm- Antwoorden

  Wat een leuk recept en dank voor de link! 😀
  Groetjes,
  Ianna
  http://www.beginspiration.nl

  • simone april 10, 2015 om 8:39 am- Antwoorden

   Graag gedaan, vond het fijn dat je stap voor stap foto’s had gemaakt 🙂

  • simone april 10, 2015 om 8:40 am- Antwoorden

   graag gedaan! Vond het fijn dat je stap voor stap foto’s had gemaakt 🙂

Geef een reactie