Pfft pfft… popcorn!

Pfft pfft… popcorn!
december 10, 2012 miranda

Dochter (4,5) en zoon (2) zijn nog steeds dol op gedroogd fruit, rijstwafels of een soepstengel. Maar je wil toch ook wel eens variëren met (gezonde) snacks. Vooral voor de zaterdag, als de kindjes een tekenfilmpje op de bank mogen kijken, heb ik het volgende recept.

Je hebt nodig

– 1 el kokosolie

– 1 handje pofmaïs (bij de meeste supers te krijgen, bio)

– een pan met dikke bodem en deksel, ik gebruik zelf een gietijzeren.

Zo maak je het!

Pof de maïs in kleine hoeveelheden; een handje maïs is goed voor 4 handjes popcorn. Leg het deksel van te voren klaar.

Verhit de olie in de pan. Wacht tot deze echt goed heet is. Test dit door een paar korrels in de pan te doen. Als ze rond gaan draaien of meteen poffen, is de olie heet genoeg. Doe de maiskorrel in de pan, niet meer dan de bodem bedekken. Schep de korrels snel om in de hete olie en doe de deksel op de pan. Laat de deksel op de pan, anders poft de maïs de pan uit je keukenvloer op!

Op dat moment ga ik altijd met dochterlief en zoonlief op een stoeltje voor het fornuis zitten wachten tot we de eerste pofjes horen. Dikke pret hebben die twee daarom.

Pas als je (bijna) geen pofjes meer hoort draai je het gas uit. Laat de pan nog even staan zodat de maïs uit kan poffen. Even af laten koelen en… smullen maar!

Gepoft in kokosolie vinden wij de popcorn al lekker genoeg. Mocht je liever zoete of zoute popcorn willen kun je aan de kokosolie (voor je de maïs toevoegt) respectievelijk zout of kokosbloesemsuiker toevoegen. Al is zout voor kinderen af te raden.
Comment (1)

  1. sharon 7 jaar geleden

    Jaaaa, ik maak ook graag popcorn!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*