Paprika’s uit Piedmonte: gevulde paprika’s!

Eén van mijn favoriete vegetarische kookboeken is “Nieuw Vegetarisch Koken” van Celia Brooks Brown. Ik kook er regelmatig uit als we bezoek krijgen. De gerechten zien er prachtig uit, smaken heerlijk en worden ook door vleesliefhebbers goed gewaardeerd. Dit recept is een van onze favorieten. Overigens doet elke vorm van gevulde paprika het erg goed bij onze kindjes.

Ingrediënten

2 rode paprika’s
2 rijpe pomodori tomaten in vieren gesneden
8 zwarte olijven, ontpit
1 el kappertjes
2 tenen knoflook in plakjes
8 blaadjes basilicum, in reepjes
4 el olijfolie
2 tl basalmico azijn
(Keltisch) zeezout en versgemalen zwarte peper

100g polenta
25g (plantaardige) boter
50g gorgonzola in kleine blokjes (of kruiden, bijvoorbeeld oregano of tijm)

Zo maak je het

Snijd de paprika’s doormidden en verwijder de zaadlijsten. Laat de steeltjes zitten. Leg de halve paprika’s in een ovenschaal en verdeel de olijven, tomaten, kappertjes, knoflook en basilicum over de paprika’s. Besprenkel de gevulde paprika’s met de olie en azijn en bestrooi ze met het peper en zout. Zet de paprika’s een half uur in de oven op 200 graden.
Maak de polenta door 500ml water aan de kook te brengen, met een snufje zout. Zet het vuur laag en voeg al roerend de polenta toe. Kook de polenta al roerend in zo’n 15 minuten gaar (tot hij loslaat van de pan). Schep de boter door de polenta en daarna de blokjes gorgonzola. Stort de polenta op een bord of plank en strijk ze glad tot je een gelijkmatig vierkant van 20×20 cm hebt. Laat de polenta afkoelen en daarna opstijven in de koelkast.
Snijd de polenta in 4 vierkantjes. Leg op elk bord een vierkant polenta met daarop een paprika uit de oven. Serveer met salade van bijvoorbeeld rucola.

2013-10-10T12:58:04+00:00

Over

Geef een reactie