Pannenkoekjes met 2 ingrediënten (suikervrij, zuivelvrij, tarwevrij)

Pannenkoekjes met 2 ingrediënten (suikervrij, zuivelvrij, tarwevrij)
april 3, 2013 ilona

pannenkoekenHij doet het nog, is zelfs nog steeds vrolijk, gezellig en vooral heel druk. Druk met van alles eigenlijk…..behalve eten. Ja ik heb het hier natuurlijk over mijn zoon. Eet nog steeds amper, lijkt wel langzaamaan ietsje meer te worden, maar functioneert ondanks dat prima!

Eerste verjaardag!

Komende maand wordt hij al 1 jaar! Hiep hoi!! Ongelofelijk hoe snel de tijd gaat. Ik weet nog dat ik zei dat ik graag minimaal 1 jaar borstvoeding wilde gaan geven. Nou weinig keus achteraf, want dat is zo’n beetje het enige wat hij lekker vindt. Of na ja… waar hij echt altijd van smult en waar hij geen genoeg van lijkt te krijgen. Dus we gaan vrolijk verder, zelfs ’s nachts en ja soms zelfs nog wel 2 keer. Gaap!!

Elke keer andere eisen…

Het andere eten? Dat is nog steeds bijvoeding voor onze binnenkort ‘dreumes’. We hebben ons er maar bij neergelegd, het is nu eenmaal zo. Al zijn leeftijdgenootjes lijken alles wat los en vast zit naar binnen te werken, hij is vooral kieskeurig en als iets te zompig, te nattig, te kruimelig, te groot, te onbekend voelt, dan trekt hij bij voorbaat al een vies gezicht. Speltsoepstengels, ja die zijn goed. Rijstwafels alleen die mini baby rijstwafeltjes anders liever niet hoor… Ik ben in ieder geval nog steeds niet achter zijn eisen die hij aan eten stelt, want hij reageert elke keer anders.

Een perfect hapje!

Nu vond ik al internettend hier een supersimpel receptje. Leek me heerlijk en ja dat is het ook echt! Een perfect hapje voor mijn kieskeurige kereltje.

Jakkiebah!

Ik gaf hem tijdens het spelen een stukje. Dat is tegenwoordig mijn trucje om hem te laten eten. Al spelende hapt hij zo steeds wel iets weg. En wat hij laat vallen, laat ik op de grond liggen. Later op de dag komt hij dat weer tegen en eet het dan alsnog op. Op deze manier eet hij meer dan wanneer we aan tafel zitten. Maar goed… Ik gaf hem dus dat stukje en dan komen we weer op het te zompig, te nattig, te kruimelig, te groot of te onbekend. Een van deze dingen moet het geval zijn geweest, of misschien vond hij er nog wel iets heel anders van. Zijn gezicht stond in ieder geval meteen op: “jakkiebah!”

Mama eet ze wel op

Hij liet het vallen en pakte het weer. Ja toch! Hij ging proeven. Ik dacht serieus dat ik hier een succes ging hebben want deze pannenkoekjes zijn echt zo lekker! Maar nee, hij deed zijn gruwelscene. Alsof het echt de meest bittere spruitjes ever waren. Kwartiertje later aan tafel nog geprobeerd, maar nee het is niets geworden. Ik ga deze wel blijven proberen bij hem, want ik kan het niet vaak genoeg zeggen: ze zijn echt zo lekker!! En eet hij ze dan niet op, dan eet mama ze wel op hoor geen probleem!

Zo maak je ze

Ingrediënten voor ongeveer 6 kleine pannenkoekjes (of bijv. 2 grote, het is maar net wat je voorkeur heeft):
1 geprakte banaan
2 eieren
olie (ik heb ontgeurde kokosolie gebruikt)

Mix de eieren met de banaan. Verhit de olie in een pan en giet er het beslag in. Bak ze net zoals je normaal je pannenkoeken bakt.
Je kunt ze zo eten, maar je kunt er natuurlijk ook vers fruit over-op-omheen serveren.

Enjoy!

Comments (3)

 1. Sanne Kreuze 7 jaar geleden

  Klinkt heel herkenbaar. Mijn dochter bleek hypersensitief te zijn. Dan komt alles zo heftig over. Heeft hij het alleen met eten of ook met andere prikkels?

 2. Eva 7 jaar geleden

  Hoi Ilona,

  Je verhaal is ook voor mij heel herkenbaar, en dat vind ik soms wel fijn om te hebben, want inderdaad in mijn omgeving eten de kindjes alles wat los en vast zit, terwijl mijn dochter van ook bijna 1 amper wat anders binnen krijgt dan borstvoeding. Zou het daar misschien mee te maken hebben, de borstvoeding? Mijn peuter van bijna 3 at overigens ook amper vaste voeding tot dat ze 18 mnd was ofzo. Nog steeds geen grote eter, maar alles wat ze binnen krijgt is voedzaam en gezond en ik vertrouw er maar op dat ze zelf goed kan aanvoelen wat en hoeveel ze nodig heeft. Bedankt voor je receptje. Ik maak graag een variant hierop met een beetje boekweitmeel erdoor wat rozijntjes en kaneelpoeder. Favoriet van de oudste en van mama, en over een tijdje ook vast van onze jongste :).

  Oh ja en hier ook nog volop aan het nachtvoeden…komt ook goed

 3. Danielle 7 jaar geleden

  Hoi Ilona,

  Mijn dochtertje van nu bijna 2 at vorig jaar ook heel weinig gewone voeding. Ik heb het op een gegeven moment proberen los te laten. Ze zal er zelf wel voor zorgen dat ze voldoende voeding binnenkrijgt toch. Dus je verhaal is heel herkenbaar.
  En mijn dochter vindt nog steeds pannenkoeken niet lekker. Volgens mij heeft het echt met de sturctuur te maken.
  En vanzelf gaan ze wel meer eten (en doorslapen ook hoor).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*