Pannenkoeken van sojameel

sojameelpannenkoekenVoor iedereen die soja vermijd vanwege de slechte berichten erover: Alle voeding bevat goede en slechte stoffen. Je kan daardoor iets over laten komen als heel slecht door alleen de negatieve kanten te benoemen. Aan de andere kant kun je ook alleen de positieve eigenschappen benoemen en hierdoor een product omschrijven als een superfood. Iedereen mag (gelukkig) zelf weten welke berichten hij/zij gelooft en daarom een lekker sojameelrecept!

Ingrediënten


75 gram sojameel
125 ml water
3 eieren
Snufje zout
1 el kaneel
Eventueel vanille en/of honing/ahornsiroop
Kokosolie om in te bakken

Zo maak je ze

Bak de pannenkoeken op een middelmatig vuurtje in kokosolie. Zelf doe ik een halve soepopscheplepel per pannenkoek. Het is redelijk vloeibaar dus worden dunne pannenkoeken. Nog lekkerder zijn ze met een laagje chocoladehazelnotenpasta erop.

2013-11-15T10:24:50+00:00

Over

Moeder van 3 kindjes twee jongens en een meisje. Vanwege pds en allergie ben ik samen met mijn gezin begonnen met een zoektocht naar een nieuw eetpatroon. Mijn motto: ik mag alles eten, maar ik wil niet alles eten, alleen hetgeen waar ik me goed bij voel. Kijk voor voedingsadvies of meer recepten van mij op fitdankzijvoeding.nl

2 Reacties

  1. Henry april 15, 2015 om 12:04 pm- Antwoorden

    Welk merk soja meel gebruik je, ik heb net pannenkoeken gemaakt , maar dat werdt niet echt gaar.

    • simone april 24, 2015 om 3:46 pm- Antwoorden

      Geen idee ondertussen alweer zo lang geleden dat ik deze variant heb gemaakt. Als het niet gaar is moet je ze gewoon wat langer laten bakken.

Geef een reactie