Mango-kokostruffels

Mango-kokostruffels
april 14, 2014 Susan

IMG_1545Speciaal voor pasen, maar natuurlijk ook voor alle andere gelegenheden die je maar kunt bedenken, heb ik deze mango-kokostruffels bedacht. Lekker fris, zacht en romig van binnen en hard knapperig met een bittertje van buiten… Zuivelvrij, vrij van geraffineerde suikers en zonder de honing ook veganistisch.

Wat heb je nodig?

  • 1-2 mango’s, geschild en in blokjes gesneden
  • ca 200 gram geraspte kokos
  • evt 1-2 theelepels honing (afhankelijk van de zoetheid van de mango en je smaak)
  • 150 gram extra pure chocola (ik gebruik Vivani 92%, gezoet met kokosbloesemsuiker)

Hoe maak je het?

  • Maak eerst kokosboter van de geraspte kokos; doe de kokos in een keukenmachine/blender en mix net zo lang (ca 10 min) tot je een smeuïge pasta hebt. Schraap hiervoor ook regelmatig de wand schoon.IMG_1542
  • Doe de mangostukjes op een flinke hand na in de blender erbij en zoet eventueel met wat honing.
  • Mix tot een smeuïge pasta.
  • Snijd de overgebleven mangostukjes fijn en schep door de mango-kokospasta.
  • Maak met een ijslepel (of maatlepel) bolletje van de pasta. Leg op een bakmat/bakpapier en zet tot gebruik in de vriezer.
  • Smelt de chocolade au bain marie en laat afkoelen tot een dik stroperig geheel.
  • Doe de mango-kokosbolletjes in de chocola en haal ze er met 2 vorkjes uit.
  • Laat de chocolade uitharden.
  • Lekkerst is om de mango-kokostruffels vanuit de koelkast te serveren.
  • Varieer ook eens met aardbei/framboos of een ander fruit naar jouw smaak

IMG_1543

Fijne Pasen!

Comments (7)

  1. Diana 5 jaar geleden

    Ziet er lekker uit Susan!! 🙂

  2. nelleke nijssr 5 jaar geleden

    Goedzo!!!!

  3. Connie 5 jaar geleden

    Hallo Susan,

    Ik probeer je recept te maken mango kokostruffels maar kan het zijn dat er een ingrediënt mist? Boter of room of zo want ik zou niet weten hoe ik door de kokos moet mixen een smeuïge pasta kan krijgen. Wil je hier eens naar kijken want ik het is bijna Pasen 😉

    Groetjes,
    Connie

    • Auteur
      Susan 5 jaar geleden

      Hoi Connie,
      Hopelijk ben ik nog op tijd… 😀
      Door de kokosrasp lang genoeg te laten draaien wordt het vanzelf een soort pasta/ crème idee. Net als wanneer je van pinda’s pindakaas maakt bijvoorbeeld. Eerst worden het korreltjes, dan een bal, en nog langer wachten en het wordt dus een crème…

      Veel succes en fijne pasen!

      • Connie 5 jaar geleden

        Super fijn dat je nog antwoord gegeven hebt. Ik ga aan de slag en laat je weten of het gelukt is. Fijne Pasen!

        Groetjes,
        Connie

  4. Alice Hoogenberk 5 jaar geleden

    Hoi Susan, ik heb je truffels net gemaakt in aardbei-variant. Ze smelten in de mond. Heerlijk zijn ze geworden! Ik kreeg de kokos overigens ook niet tot een pasta en heb er gesmolten kokosolie aan toegevoegd. Dit werkte heel goed.
    Heerlijk recept dus! Gr. Alice

    • Auteur
      Susan 4 jaar geleden

      Leuk Alice, dat ze (letterlijk) zo in de smaak vielen.

      Ik denk dat ik misschien weet waar het bij jou en Connie “mis” gaat. Ik gebruik het kleine keukenmachinebakje om de kokosboter in te maken. Niet de grote. De kleine zit dus ook aardig vol als ik het maak. Wellicht is de hoeveelheid geraspte kokos te weinig voor de grote bak en lukt het daarom niet. Ik heb het vaker gemaakt en nooit problemen gehad, maar ik gebruik dus altijd het kleine bakje…

      Voor een stevigere vulling is kokosolie inderdaad een prima aanvulling!

Laat een reactie achter op Connie Klik hier om je reply te cancellen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*