Lunchen zonder brood: spinazie- champignonsalade

Ik eet al jaren eigenlijk geen brood. Een van mijn favoriete salades van de laatste tijd is deze met onder andere spinazie en champignon. Ik maak hem ’s avonds en eet hem koud op het werk. Handigst is om  meteen voor 2 dagen te maken…

spinazie champignon salade

 

 

 

 

 

 

 

Wat gaat er allemaal in? (voor 2 dagen)

  • Pak diepvries spinazie (ontdooid, dus op tijd eruit halen)
  • Bakje (kastanje) champignons
  • 1 rode ui
  • 250 (cherry) tomaten in stukjes
  • (kokos)olie
  • peper en (keltisch) zout naar smaak
  • 2 gekookte eieren
  • 100 gr gekookte kikkererwten (ik heb vaak porties in de vriezer liggen als ik een grote zak gedroogde erwten heb laten weken en koken)
  • op mijn vrije dagen gaat er ook nog een flinke teen knoflook doorheen 😉

Bereiding

  • Verhit in een wok of hapjespan de (kokos)olie
  • Fruit de ui met de knoflook
  • Voeg de champignons toe en bak deze gaar
  • Voeg vervolgens de tomaatjes, de spinazie en de kikkererwten toe
  • Meng en verwarm het geheel
  • Breng op smaak met peper en zout
  • Garneer met de eieren

Ben je thuis dan kun je het natuurlijk ook lauwwarm eten, anders helemaal laten afkoelen voor je het in de koeling bewaart.

2013-09-23T09:53:53+00:00

Over

Ik ben getrouwd en ben de trotse moeder van een zoon ('06) en dochter ('09). I ❤ BIO, ECO, PUUR, VEGA, Slowjuicen, dehydrator. Geen suiker/E-nrs/zuivel/geraffineerde koolhydraten. Altijd nieuws-/leergierig. Ik blog vooral recepten ;-)

2 Reacties

  1. naomi september 28, 2013 om 10:32 pm- Antwoorden

    Lijkt me erg lekker! !

    • Susan september 29, 2013 om 1:13 pm- Antwoorden

      Van de week trouwens een schepje mayonaise erdoor gedaan, hmmm wordt het iets romiger van.
      Trouwens ook erg lekker met een zachte geiten-/schapenkaas…

Geef een reactie