Lunchen zonder brood: geitenkaas – peer – vijgsalade met bramendressing

AfbeeldingHet peren seizoen is weer van start. Hmm van die heerlijke stevige maar sappige handperen. Of juist lekkere (wildpluk) stoofperen… Vandaag op het menu een herfstige salade, mét kastanje champignons 😉

Wat heb je nodig voor 1 persoon?

  • 2 handen gesneden sla naar keuze (eikenblad sla staat lekker herfstig)
  • 1 peer in reepjes/blokjes
  • stukje zachte geitenkaas
  • ½ bakje kastanje champignons, in vieren gesneden
  • 2 gedroogde vijgen, even geweekt en in stukjes gesneden

Voor de dressing:

  • Handje bramen (of frambozen, of gemengd rood fruit) en paar ter garnering
  • 4 el olijfolie (of walnotenolie hmmm)
  • 1 tl honing
  • 1 el balsamico azijn

Hoe maak je het?

  • Doe alle ingrediënten voor de dressing in de keukenmachine/blender en mix tot een glad geheel. Voeg eventueel wat water toe om te verdunnen.
  • Bak de champignons
  • Doe de sla op een bord, of in een bak als je het mee neemt naar je werk
  • Voeg de in repen gesneden peer , de gebakken kastanje champignons, de geitenkaas en de stukjes vijg toe.
  • Druppel naar smaak de dressing over de salade en garneer met de achtergehouden bramen.

Tip: ook lekker met gehakte walnoot erdoor!

Eet smakelijk!

2013-11-01T18:20:41+00:00

Over

Ik ben getrouwd en ben de trotse moeder van een zoon ('06) en dochter ('09). I ❤ BIO, ECO, PUUR, VEGA, Slowjuicen, dehydrator. Geen suiker/E-nrs/zuivel/geraffineerde koolhydraten. Altijd nieuws-/leergierig. Ik blog vooral recepten ;-)

Geef een reactie