
Het peren seizoen is weer van start. Hmm van die heerlijke stevige maar sappige handperen. Of juist lekkere (wildpluk) stoofperen… Vandaag op het menu een herfstige salade, mét kastanje champignons 😉
Wat heb je nodig voor 1 persoon?
- 2 handen gesneden sla naar keuze (eikenblad sla staat lekker herfstig)
- 1 peer in reepjes/blokjes
- stukje zachte geitenkaas
- ½ bakje kastanje champignons, in vieren gesneden
- 2 gedroogde vijgen, even geweekt en in stukjes gesneden
Voor de dressing:
- Handje bramen (of frambozen, of gemengd rood fruit) en paar ter garnering
- 4 el olijfolie (of walnotenolie hmmm)
- 1 tl honing
- 1 el balsamico azijn
Hoe maak je het?
- Doe alle ingrediënten voor de dressing in de keukenmachine/blender en mix tot een glad geheel. Voeg eventueel wat water toe om te verdunnen.
- Bak de champignons
- Doe de sla op een bord, of in een bak als je het mee neemt naar je werk
- Voeg de in repen gesneden peer , de gebakken kastanje champignons, de geitenkaas en de stukjes vijg toe.
- Druppel naar smaak de dressing over de salade en garneer met de achtergehouden bramen.
Tip: ook lekker met gehakte walnoot erdoor!
Eet smakelijk!
0
0