Lunchen zonder brood: Bloemkoolsalade

bloemkoolsaladeZoals de meesten weten, eet ik elke middag een salade in plaats van brood. Hier het recept voor een snelle bloemkoolsalade.

Wat heb je nodig:

    • Een stuk bloemkool
    • Tomaat in stukjes
    • ei
    • komkommer in reepjes
    • (kokos)olie
    • dressing naar keuze, bijv. walnootolie. Ik ben zelf ook helemaal fan van de tamaridressings van Lima, of gewoon een beetje olijfolie met balsamicoazijn…

Hoe maak je het?

  • Maal de bloemkool fijn in de keukenmachine tot rijst/couscous formaat
  • Bak een roerei in een koekenpan met olie
  • verwarm op het eind de tomaat even mee. Eventueel kun je de bloemkool ook net mee verwarmen, let er op dat het dan niet te gaar wordt!
  • meng de bloemkool, tomaat, roerei en de komkommer
  • voeg de dressing toe en laat de smaak even intrekken

Ook deze salade is ideaal om ruim te maken en meerdere dagen mee te nemen naar je werk! Varieer dan lekker met de dressing.

2013-10-11T08:24:45+00:00

Over

Ik ben getrouwd en ben de trotse moeder van een zoon ('06) en dochter ('09). I ❤ BIO, ECO, PUUR, VEGA, Slowjuicen, dehydrator. Geen suiker/E-nrs/zuivel/geraffineerde koolhydraten. Altijd nieuws-/leergierig. Ik blog vooral recepten ;-)

2 Reacties

  1. Nanne oktober 11, 2013 om 9:05 am- Antwoorden

    Wat een lekkere recept Susan! Ik neem ook vaak een salade mee naar mijn werk.
    Een collega van mij vertelde al eens over bloemkool gebruiken ipv couscous (maar zij gebruikte niet de stengel). Heel leuk om nu dit recept te zien, ik ga het snel eens maken!

    • Susan oktober 12, 2013 om 9:24 am- Antwoorden

      ik gebruik ook in principe alleen de roosjes. De stronk gebruik ik door andere (pasta) sauzen of soep.
      Ik gebruik heel vaak van deze bloemkoolrijst inderdaad als vervanging van granen/rijst. Lekker, voedzaam en weer ongemerkt extra groente 😉

Geef een reactie