Lekkere suikervrije cake

suikervrije cakeSuikervrije cake kan toch zo lekker zijn! Gewoon als tussendoortje of bij de koffie. Overigens is de cake vrij van geraffineerde suikers en gezoet met ongeraffineerde suiker (kokosbloesemsuiker bevat de voedingsstoffen nog en doet de bloedsuikerspiegel nauwelijks stijgen). Doorgaans zoet ik nooit met kokosbloesemsuiker en bak ik ook niet met speltmeel, maar hee, doe eens gek! Dit was het resultaat, lekkere koeken! 🙂 Daarnaast bevat het recept ook geen zuivel (lactose) en tarwe. Op de foto had ik een cakevorm gebruikt, maar doorgaans gebruik ik een vierkante ovenschaal, en je snijdt de cake dan in vierkanten. Eet smakelijk!

Ingrediënten (voor een vierkante ovenschaal van ongeveer 22×22 cm)

125 gram kokosolie, 2 biologische eieren, 200 gram volkoren speltmeel, 100 gram kokosbloesemsuiker, 1 tl kaneel, 1 tl wijnsteenbakpoeder, 100 gram walnoten (gehakt), snufje zout

Zo maak je een lekkere cake zonder suiker

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet een taartvorm / ovenschaal in en bekleed met bakpapier.
Smelt de kokosolie in een steelpannetje. Laat het even afkoelen en mix de olie met de eieren.
Voeg alle droge ingrediënten in een kom bij elkaar en roer goed.
Voeg de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en meng goed.
Doe het beslag in de vorm en zet het 25 minuten in de oven.
Laat het afkoelen en snijd in vierkanten.

2013-07-29T20:43:46+00:00

Over

Mijn leven in getallen: 31 jaar oud, 9 jaar getrouwd met Sebastiaan. Moeder van Keela (5), Judah (3) en Vanna (maart 2017). Niet perfect. Leert elke dag. Ik houd van grote dromen, nieuwe dingen, mooie mensen, lekker eten, persoonlijke ontwikkeling en uitdagingen.

9 Reacties

  1. Patricia augustus 1, 2013 om 11:21 am- Antwoorden

    Ziet er lekker uit! Alleen heb ik geen kokosbloemsemsuiker in huis. Wel agave en ahorn; zou 100 gr van een van beide ook kunnen..? Ik ga het uitproberen!

    • sharon augustus 1, 2013 om 12:45 pm- Antwoorden

      Ik ben benieuwd! Is wel een beetje anders, omdat je vloeibaar gebruikt ipv vast. groetjes!

  2. Mariska oktober 6, 2013 om 8:06 pm- Antwoorden

    Hoi,
    Zou het ook met amandelmeel kunnen?

    • sharon oktober 7, 2013 om 8:31 am- Antwoorden

      Hoi! Ik heb het nog nooit geprobeerd 🙂 groetjes!

  3. Jedidja september 26, 2014 om 6:36 pm- Antwoorden

    Kun je ook gewone bakpoeder gebruiken? En kan volkoren roggemeel ook? Dit heb ik nl al in huis…. Zouden rozijnen er ook lekker in zijn ipv de nootjes? Mijn jongste dochter houdt nl niet van nootjes.

    • sharon september 26, 2014 om 11:04 pm- Antwoorden

      Hai! Ik heb het nog nooit gedaan, maar ik denk dat je die aanpassingen wel kunt maken. Roggemeel is wel heel anders van smaak he 🙂 succes!

  4. jeanine maart 25, 2015 om 9:30 pm- Antwoorden

    Jammie deze was lekker, alleen meer een soort plaatkoek omdat hij niet wil rijzen. Ik heb hem al twee keer geprobeerd. enig idee hoe dat komt?

    • sharon maart 30, 2015 om 7:48 pm- Antwoorden

      Misschien wat meer bakpoeder proberen?

  5. Lien maart 26, 2015 om 1:18 pm- Antwoorden

    Het recept aangepast aan de ingrediënten die ik wel in huis had:
    Kokossuiker vervangen voor 75 gram agavesirooop.
    Speltmeel vervangen voor gewone bloem.
    100 gram walnoten vervangen voor 200 gram vruchten (aardbei, bosbessen en frambozen).
    En de cake was echt super lekker, het leek een beetje op appelstrudel (alleen zonder appel).
    Een recept wat echt het proberen waard is!

Geef een reactie