Lekkere ijslolly’s voor de warme dagen! (zonder geraffineerde suiker, melk en e-nummers)

Inmiddels hebben we hier redelijk wat vormpjes van Greenjump liggen om zelf ijslolly’s te maken. En die zijn zo leuk, dat ik ook regelmatig even wat nieuwe maak 🙂 Ik hou zelf echt van ijs, ik ben er zo één die erop kan bijten en kauwen zonder te rillen en zonder pijn. Mijn dochter blijkt hetzelfde gen te hebben, dus in deze warmere tijd eten we graag samen ijsjes.

Bevroren uitgeperste sinaasappelsap


De ijsjes in de supermarkt vind ik niet ok. Deze zou ik nooit kopen voor mijn dochter, vol geraffineerde suiker, soms zuivel en vervelende onnodige e-nummers. En dat, terwijl zelf maken net zo gemakkelijk en zelfs wel wat lekkerder is! Ik maak mijn dochter al blij met ingevroren uitgeperste verse sinaasappelsap. Sinaasappels persen, in de vormpjes gieten en een aantal uurtjes in de vriezer, zo makkelijk is het. Maar natuurlijk bestaan er nog veel meer mogelijkheden voor hele lekkere ijsjes.

25 lekkere ijslolly’s!

Onze favoriete recepten heb ik verzameld in een nieuw leuk e-book: 25 lekkere ijslolly’s! En dat allemaal zonder geraffineerde suiker, zuivel en rare e-nummers. Allemaal puur en echt eten, zodat het niet erg is om twee ijsjes op een dag te eten 😉  Ik deel graag hier twee recepten uit het boek, die lekker makkelijk zijn, fris en overheerlijk.

Supersnel kokos banaanijsje

400 ml kokosmelk
2 bananen
1 tl vanillepoeder
Benodigdheden: 6 grote ijslollyvormpjes (75-90 ml)

Doe de ingrediënten in een blender en mix tot het mengsel glad is. Verdeel het ijs over de vormpjes en zet ze minstens 4 uur in de vriezer.

Sinaasappel mango ijsje

Sap van 2 sinaasappels
2 rijpe mango’s
Benodigdheden: 6 grote ijslollyvormpjes (75-90 ml)

Doe de ingrediënten in een blender en mix tot het mengsel glad is. Verdeel het ijs over de vormpjes en zet ze minstens 4 uur in de vriezer.

Ijslolly's-Shop

2013-07-02T08:24:51+00:00

Over

Mijn leven in getallen: 31 jaar oud, 9 jaar getrouwd met Sebastiaan. Moeder van Keela (5), Judah (3) en Vanna (maart 2017). Niet perfect. Leert elke dag. Ik houd van grote dromen, nieuwe dingen, mooie mensen, lekker eten, persoonlijke ontwikkeling en uitdagingen.

Eén reactie

  1. Miriam juli 6, 2013 om 8:52 pm- Antwoorden

    Ook de sinaasappel mango ijsjes vandaag voor het eerst gemaakt (samen met die heerlijke kikkererwten knabbels). Zo makkelijk en zo heerlijk. Dochterlief (2jr) was er erg blij mee! Dit kan ik dan ook echt hélemaal met een gerust hart geven: het is puur fruit op een stokje. Heb vandaag ook de kokosmelk in huis gehaald voor het andere recept: kokos banaanijsje. Kijk er nu al naar uit.

Geef een reactie