Kruidige pompoencake

Kruidige pompoencake is echt fantastisch, vind ik. Om de één of andere reden heb ik het vorig jaar niet gemaakt, toen ben ik meer bezig geweest met kastanjes, maar dit jaar hoort de pompoen er weer gewoon bij! De kardemom doet me altijd denken aan onze vakanties naar Scandinavië, en ik vind het echt heel lekker. Ik durfde het zelfs aan dit aan visite voor te zetten. Natuurlijk hou je de meeste pompoencake over wanneer je ook een chocoladecake en een speculaascake maakt, maar hij is wel echt fantastisch!

Dit heb je nodig

450 gram pompoen
200 gram volkoren speltmeel
2 eieren
1/2 tl kaneel
1 tl kardemom
1/2 tl kruidnagelpoeder
1 tl wijnsteenbakpoeder
100 gram honing
snufje zout

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 175 graden
Vet een vierkante ovenschaal (ongeveer 22 cm) in en bekleed deze met bakpapier
Stoom of kook de pompoen gaar, laat het daarna even afkoelen
Doe de pompoen, eieren en honing in een blender en pureer het geheel
Meng in een kom de droge ingrediënten
Voeg de droge beetje bij beetje bij de natte ingrediënten
Verdeel het beslag over de ovenschaal en zet deze 45 minuten in de oven
Eet smakelijk!

2013-11-06T20:30:11+00:00

Over

Mijn leven in getallen: 31 jaar oud, 9 jaar getrouwd met Sebastiaan. Moeder van Keela (5), Judah (3) en Vanna (maart 2017). Niet perfect. Leert elke dag. Ik houd van grote dromen, nieuwe dingen, mooie mensen, lekker eten, persoonlijke ontwikkeling en uitdagingen.

10 Reacties

  1. naomi november 8, 2013 om 9:39 pm- Antwoorden

    Klinkt erg lekker!!
    Zou het niet nog lekkerder zijn als je de pompoen gaar roostert in de oven?

  2. Petra november 9, 2013 om 10:13 am- Antwoorden

    De pompoen eerst koken of rauw?

    • sharon november 9, 2013 om 3:36 pm- Antwoorden

      even de beschrijving goed helpen werkt altijd goed 😉 🙂

  3. Sjouke november 11, 2013 om 5:37 pm- Antwoorden

    Ik heb dit recept gemaakt, klopt het dat de binnenkant vrij zacht blijft? Ik vind de smaak zeker niet vies, maar kan niet zeggen dat ik het fantastisch vind, zoals jij. Maar ja, smaken verschillen hè. Wel een makkelijk recept.

    • Maaike oktober 18, 2014 om 2:47 pm- Antwoorden

      Ik vroeg me ook af of de binnenkant vrij vochtig hoort te zijn???

      • sharon oktober 19, 2014 om 7:13 am- Antwoorden

        gewoon cake-achtig eigenlijk 🙂 misschien langer n de oven? xx

  4. Wies maart 14, 2014 om 5:51 pm- Antwoorden

    Ik denk dat de pompoencake ook lekker is als een wortel variant!?
    Met geraspte wortel ipv pompoen, walnoten en kaneel erdoor…. mjummie!

  5. hannah september 15, 2014 om 9:09 pm- Antwoorden

    De pompoen cake is echt lekker vind ik, wel een beetje nat gebleven bij de eerste keer dat ik hem bakte, bij de tweede wat meer bakpoeder en kaneel gedaan en nog iets agavesiroop eraan toegevoegd waardoor hij luchtiger en wat zoeter werd. En ruim een uur (5 kwartier) in de oven op stand 6 hielp ook ook meer cake te krijgen ipv een soort appelbeignets van pompoen. Bedankt voor het delen, heerlijk genieten.

  6. Jolanda oktober 26, 2014 om 10:33 am- Antwoorden

    Heb de cake inmiddels al een paar keer gemaakt en we vinden het heerlijk! (En zo makkelijk om te maken ;)) Gelukkig zitten we nog midden in het pompoenenseizoen.

  7. Lydia oktober 30, 2014 om 11:51 am- Antwoorden

    Heb tot nu toe altijd met succes jouw recepten gebakken, maar deze keer helaas n mislukking.
    Hij is nat van binnen en totaal niet gestegen in de oven. Brr.. Ik heb hem toch even geproeft voor de zekerheid maar, dit is niet eetbaar hihi. Wat gaat er verkeerd? Ik ben niet de enige zo te lezen.

    Wel jammer, had me er zo op verheugd, want de ingrediënten zijn echt mijn favoriet..

    Groetjes!

Geef een reactie