Kokoskoeken met vanille (suikervrij, zuivelvrij, tarwevrij, glutenvrij)

Hier een lekker recept voor kokoskoeken met vanille! Je kunt er grote koeken van maken, zoals ik had gedaan, maar je kunt ze ook wat kleiner maken (en wellicht de baktijd iets verkorten dan!). Deze heb je zo gemaakt met niet te moeilijke ingrediënten! Dit recept is: suikervrij, zuivelvrij, tarwevrij, glutenvrij.

Zo maak je ze!

Ingrediënten (voor 6 koeken, of meerdere kleine): 75 gram boekweitmeel, 75 gram havermout*, 75 gram geraspte kokos, 1 volle el amandelmeel, 75 gram kokosolie, 125 gram rozijnen, 1 ei, 2 el ahornstroop, 1 tl wijnsteenbakpoeder, 1 tl vanille essence, snufje zout
*voor een echt glutenvrije koek neem je glutenvrije haver (online te bestellen) of bijvoorbeeld rijstvlokken

  • Hak de rozijnen fijn in een keukenmachine
  • Smelt de kokosolie in een pannetje of au bain-marie
  • Voeg alle ingrediënten samen in een kom en kneed het tot alles goed gemengd is
  • Zet het 30 minuten afgedekt in de koelkast
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Vet een bakplaat in en bekleed deze met bakpapier
  • Verdeel het deeg in 6 ballen en maak er koeken van
  • Zet de koeken 12-15 minuten in de oven
  • Even goed afkoelen en je kunt aanvallen

Zie hier voor meer geweldige verantwoorde koekrecepten!

2013-07-14T21:34:24+00:00

Over

Mijn leven in getallen: 31 jaar oud, 9 jaar getrouwd met Sebastiaan. Moeder van Keela (5), Judah (3) en Vanna (maart 2017). Niet perfect. Leert elke dag. Ik houd van grote dromen, nieuwe dingen, mooie mensen, lekker eten, persoonlijke ontwikkeling en uitdagingen.

13 Reacties

  1. sharon januari 7, 2013 om 12:34 pm- Antwoorden

    Wel opletten! (voor de echte coeliakie’s dan) Haver is van nature glutenvrij, maar groeit vaak vaast glutenrijke granen zoals tarwe. Daardoor is haver uit Nederland niet glutenvrij, helaas. Voor de bewuste eters is dit goed genoeg, maar voor coeliakie’s niet. Dan moet er echt specifiek ‘glutenvrij’ op de haververpakking staan

  2. Sandy februari 4, 2013 om 9:39 pm- Antwoorden

    Ze zijn echt heerlijk!!!

  3. Noortje februari 26, 2013 om 9:08 pm- Antwoorden

    Haver is niet glutenvrij……dan kun je beter Teffmeel gebruiken.

    • sharon februari 26, 2013 om 9:24 pm- Antwoorden

      Daarom heb ik er ook bijgezet dat als je coeliakie hebt je echte glutenvrije haver moet kopen 🙂

  4. Carolien maart 13, 2013 om 1:40 pm- Antwoorden

    Heel lekker!
    Ik heb agave gebruikt ipv ahorn, en iets meer vanille. Volgende keer probeer ik het met een extra eitje voor wat meer binding.

  5. Marij april 2, 2013 om 8:56 pm- Antwoorden

    Ik zou het “glutenvrije” weglaten in de titel want dat maakt het erg verwarrend. (Ik ben uitgegaan van het recept en had de comments niet gelezen…Havermout is nergens glutenvrij te krijgen begrijp ik?Wat is een goed alternatief voor de havermout?

    • sharon april 2, 2013 om 9:01 pm- Antwoorden

      Je kunt glutenvrije haver online bestellen! Anders zou je er andere vlokken in kunnen doen, bijv rijstvlokken, quinoavlokken, e.d. Succes!

  6. Mirjam maart 1, 2014 om 3:34 pm- Antwoorden

    Hoi, Deze staan inmiddels in de oven en ik ben heel erg benieuwd hoe ze smaken!
    Wat ik wel “vreemd” vindt is dat er vanille-essence wordt gebruikt. Voor zover ik weet bestaat dat niet uit natuurlijke stoffen. Waarom geen vanille-extract of het merg van een vanillestokje gebruiken?
    Het begint hier trouwens heerlijk te ruiken!!

    • sharon maart 1, 2014 om 5:38 pm- Antwoorden

      Je kunt er gewoon indoen wat je zelf wil gebruiken. Ik gebruik zelf vanillepoeder. Maar als ik essence schrijf, weten mensen wat ik bedoel, bij de rest krijg ik altijd vragen wat het precies is 🙂

      • Mirjam maart 2, 2014 om 6:13 pm- Antwoorden

        Ah. Duidelijk. En ze smaken inderdaad erg lekker! Ik heb weer een gezond tussendoortje voor aankomende week. 🙂

  7. Miranda september 2, 2014 om 10:08 pm- Antwoorden

    Ik maak deze gouwe ouwe tegenwoordig weer heel vaak. Ze vallen erg in de smaak bij manlief (en mijzelf…)

  8. Amal februari 7, 2015 om 9:18 am- Antwoorden

    Ei is ook zuivel. Wat zou daar een vervanger voor kunnen zijn om het echt zuivelvrij te maken?
    Alvast dank

Geef een reactie