Koekjes met veel extra voedingsstoffen (suikervrij, zuivelvrij, glutenvrij, eivrij, nootvrij)

KoekjesDeze koekjes waren een gezellig experiment en in één keer goed! Ik was op zoek naar een lekker koekjesrecept voor mijn dochter, met lekker veel extra voedzame stoffen die gewoonlijk niet in koekjes zitten. En dat is goed gelukt! Het zijn geen superknapperige koekjes, maar wel smeuïg en superlekker. Mijn dochter houdt meer van smeuïg, dus dat komt goed uit. Het recept is vrij van geraffineerde suikers (en alleen gezoet met gedroogd fruit), zuivelvrij, glutenvrij, eivrij én nootvrij. Dit laatste wilde ik niet per se voor mij, maar veel lezers vragen om glutenvrije recepten zonder noot en ei, dus voila. Bij deze!

Dit heb je nodig (voor 1 bakplaat)

125 gram abrikozen, 50 gram zonnebloempitten, 50 gram pompoenpitten, 3 el lijnzaad, snufje zout, 2 el kokosmeel (eventueel te vervangen door een ander glutenvrij meel), 75 gram kokosrasp, 100 gram extra virgin kokosolie (gesmolten, au bain marie), 1/2 tl citroensap, 1 tl vanillepoeder, 1 tl wijnsteenbakpoeder, 75 gram rozijnen

Zo maak je ze

Verwarm de oven voor op 170 graden
Bekleed een bakplaat met bakpapier
Doe de abrikozen, pitten, lijnzaad, zout, kokosmeel, kokosrasp, vanillepoeder, bakpoeder in een keukenmachine en laat de machine goed draaien voor een aantal minuten
Voeg de citroensap en kokosolie toe en laat nog even draaien
Meng in een kom de rozijnen erdoorheen (niet hakken dus)
Kneed het deeg en vorm er koekjes van, leg deze op de bakplaat, druk ze op de bakplaat nog een beetje aan (ook de randen)
Zet ze 12 minuten in de oven en laat ze daarna volledig afkoelen
Eet smakelijk!!

Zie hier voor meer geweldige verantwoorde koekrecepten!

2013-07-14T21:07:38+00:00

Over

Mijn leven in getallen: 31 jaar oud, 9 jaar getrouwd met Sebastiaan. Moeder van Keela (5), Judah (3) en Vanna (maart 2017). Niet perfect. Leert elke dag. Ik houd van grote dromen, nieuwe dingen, mooie mensen, lekker eten, persoonlijke ontwikkeling en uitdagingen.

Geef een reactie