Knapperige kruidnoten (zonder tarwe, geraffineerde suiker en zuivel)

IMG_1480In de winkels liggen ze al even, maar nu is het hier ook weer tijd voor kruidnoten. Dit recept is suikervrij, tarwevrij, zuivelvrij, maar vooral Lekker met een hoofdletter L ๐Ÿ˜‰

Wat heb je nodig?

  • 120 gram speltmeel
  • 80 gram amandelmeel
  • 60 gram kokosbloesemsuiker
  • 1/4 tl zout
  • 5 tl speculaaskruiden
  • 5 el kokosolie, vloeibaar
  • 2 -3 el plantaardige melk
  • 5 druppels vanille essence

Hoe maak je ze?

  • Verwarm de (hetelucht) oven voor op 175C en bekleed een bakplaat met bakpapier/ siliconen bakmat.
  • Meng de droge ingrediรซnten ย in een kom.
  • Voeg daar de kokosolie en de vanille aan toe en meng goed door elkaar.
  • Voeg vervolgens eerst 1 el melk aan het deeg toe.
  • Het deeg word dan wat plakkeriger zodat je er een mooie bal van kan vormen.
  • Is het deeg nog te droog voeg dan wat extra melk toe, te nat nog wat extra meel.
  • Kneed het deeg nog even flink met je handen en vorm er dan kleine balletjes van die je iets indrukt.
  • Verdeel deze over de bakplaat.
  • Zet de bakplaat vervolgens ca 15 ย minuten in de voorverwarmde oven, totdat de kruidnoten lichtbruin kleuren.
  • Ze voelen nu nog (te) zacht aan, maar ze worden knapperig na het afkoelen…

In principe kun je ze denk ik een aantal dagen tot een week bewaren in een luchtdichte trommel, maar dat redden ze bij ons nooit…

2013-10-25T15:01:25+00:00

Over

Ik ben getrouwd en ben de trotse moeder van een zoon ('06) en dochter ('09). I โค BIO, ECO, PUUR, VEGA, Slowjuicen, dehydrator. Geen suiker/E-nrs/zuivel/geraffineerde koolhydraten. Altijd nieuws-/leergierig. Ik blog vooral recepten ;-)

13 Reacties

  1. Linda november 2, 2013 om 12:09 pm- Antwoorden

    Hmmmm, ik heb zw gisteren gemaakt en ze zijn super lekker!!! Heb wel gewoon vanille uit een stokje gebruikt.

    • Susan november 4, 2013 om 8:33 pm- Antwoorden

      Dat gaat inderdaad ook prima zo’n stokje. Had ik toevallig gisteren ook gedaan ja omdat ik nog een stokje (nou ja STOK) over had ๐Ÿ˜‰

  2. Susan november 3, 2013 om 2:14 pm- Antwoorden

    Net voor de derde keer gemaakt en ze zijn alle keren weer perfect gelukt. JumJumJum ๐Ÿ˜€

    • sharon november 4, 2013 om 8:20 pm- Antwoorden

      hahaha lekker ๐Ÿ˜€

  3. Miranda november 5, 2013 om 10:01 pm- Antwoorden

    Ik heb ze gemaakt met enkel speltmeel (dus 200 gram) en ze zijn prima gelukt! Heerlijk knapperig inderdaad (door de kokosbloesemsuiker toch?)

    • Susan november 5, 2013 om 10:25 pm- Antwoorden

      Wat goed! Mooi dat alleen speltmeel ook gelukt is. Zijn ze meteen een stukje budgetvriendelijker ๐Ÿ˜‰

  4. Marije Eleveld november 6, 2013 om 9:20 pm- Antwoorden

    Bedankt voor het recept. Ik heb ze net gemaakt en ze zijn heerlijk!
    Ik heb er ongeveer 60 g speltmeel en 60 g boekweitmeel in gedaan. En ook een vanillestokje gebruikt.
    Het hele huis ruikt lekker ๐Ÿ˜‰

    • Susan november 6, 2013 om 9:34 pm- Antwoorden

      Hmmm heerlijk hรจ. Fijn dat je ze lekker vond en dat ze zo goed gelukt zijn!

  5. Monique november 15, 2013 om 5:41 pm- Antwoorden

    Net deze kruidnoten gemaakt! Ze zijn heeeeeerlijk!!

    • Susan november 16, 2013 om 3:05 pm- Antwoorden

      wat goed! Ik heb vanmorgen voor de intocht ook bijna een kilo gebakken… kunnen we weer een paar dagen vooruit ๐Ÿ˜‰

      • sharon november 16, 2013 om 4:21 pm- Antwoorden

        haha lekker Susan!! heb je mijn adres? ๐Ÿ˜› ๐Ÿ˜›

  6. Bianca november 16, 2013 om 3:05 pm- Antwoorden

    Ze staan in e oven, ik ben heel benieuwd!! ๐Ÿ™‚

    • Susan november 16, 2013 om 3:32 pm- Antwoorden

      eet smakelijk vast ๐Ÿ˜€

Geef een reactie