Kinderverjaardag? Bak heerlijke zoete bananenmuffins

Wij zijn thuis helemaal gek op bananenbrood. Eenvoudig te maken en onze zoon smult ervan! Als variant op het klassieke bananenbrood heb ik een recept voor bananenbroodmuffins ontwikkeld. Een feestelijke en eenvoudig te maken traktatie voor op kinderverjaardagen.

Benodigdheden voor ongeveer 15 muffins:

– 3 rijpe bananen en een halve extra banaan te gebruiken voor de decoratie
– 3 eieren
– 55 gram kokosbloesemsuiker
– 75 gram amandelmeel
– 40 gram rijstmeel
– 35 gram boekweitmeel
– 1,5 theelepel baking soda

Stappenplan:

1) Verwarm de oven voor op 175 graden.
2) Breek de eieren boven een schaal en mix ze tot een luchtig geheel.
3) Breek de bananen in stukjes en gooi ze door het eimengsel. Voeg nu ook de kokosbloesemsuiker toe en mix deze ingrediënten door het eimengsel.
4) Voeg het amandelmeel, rijstmeel, boekweitmeel en baking soda toe en roer het door het beslag heen met een lepel.
5) Laat het beslag even rusten terwijl je de muffinvormpjes plaats op de ovenplaat.
6) Giet de vormpjes nu vol met het beslag en plaats de muffins ongeveer 25 minuten in de oven.
7) Zijn de muffins bijna klaar, snijd dan de extra halve banaan in dunne schijfjes. Leg de schijfjes banaan direct op de muffins zodra je ze uit de oven hebt gehaald.
8) Serveer de muffins zodra ze zijn afgekoeld of bewaar ze nog even een uurtje in de koelkast. Mijn ervaring is dat er dan minder van de muffin achterblijft in het muffinvormpje.
9) Enjoy!

2015-01-13T13:01:08+00:00

Over

Ik ben de gelukkige mama van Julian (mei 2012) en Simeon (september 2014). Wij eten als gezin 100% suikervrij, biologisch en experimenteren met het minderen van gluten. Ook streven wij naar een duurzame, gifvrije levensstijl. Beter voor onszelf en beter voor de aarde!

Geef een reactie