Kikkererwten curry met spinazie en champignons

image Soms is het voor mij een hele uitdaging om tarweproducten en aardappelen te mijden, zonder in de keuken herhaling te vallen. Ik was dan ook blij dat mijn oude yogalerares mij op het boek ‘Koken met quinoa‘ van Rena Patten wees. Niet alleen staan er allerlei recepten in voor de warme maaltijd, maar ook voor brood en pastadeeg op basis van quinoa. Naast de bekende ‘gewone’ quinoa en het quinoameel, wordt er gebruik gemaakt van quinoavlokken (erg lekker ook door de havermout) en rode en zwarte quinoa (nootachtige smaak).

Simpele en snelle recepten!

De recepten zijn makkelijk en over het algemeen snel klaar. Bij sommige recepten wordt wel nog suiker gebruikt, maar dit is makkelijk te vervangen of weg te laten. Wat mij betreft is dit boek een echte aanrader! Het recept voor de kikkererwtencurry komt uit dit kookboek.

Ingrediënten

3el olijfolie
1 kaneelstokje
1el komijnzaad
1el kurkuma
1el gemalen koriander
1el gemalen komijn
2 rode uien, gesnipperd
2 lange groene chillipepers, zaadjes verwijderd en fijngehakt
350g champignons
4 teentjes knoflook, geperst
400g tomaten uit blik
130g quinoa, afgespoeld en uitgelekt
3,75dl heet water
800g kikkererwten
Zout
150g jonge spinazie
3el vers gehakte koriander
Limoensap, naar smaak
Griekse yoghurt voor erbij

Zo maak je het!

Verhit de olie in de pan. Bak het kaneelstokje en het komijnzaad een paar seconden, voeg dan de kurkuma, koriander en komijn toe en bak deze een paar seconden mee. Voeg de uien en de chillipepers toe en bak tot de uien zacht geworden zijn. Voeg de champignon en knoflook toe en bak deze 3 à 4 minuten mee. Voeg de tomaten al roerend toe en breng het geheel zachtjes aan de kook. Voeg de quinoa en het water toe, doe het deksel op de pan en laat de curry 10 minuten sudderen. Voeg de kikkererwten en zout naar smaak toe en laat de curry afgedekt nog 5 tot 10 minuten sudderen. Roer de spinazie en verse koriander erdoor en wacht tot de spinazie is geslonken. Serveer de curry met limoensap en de Griekse yoghurt.
Eet smakelijk!

Het recept is voor 4 personen. Wij hadden er met twee volwassenen en twee kleine kinderen meer dan genoeg aan. De kliekjes waren nog voldoende voor mijn lunch de volgende dag.

image

2013-09-29T20:31:49+00:00

Over

2 Reacties

  1. Susan oktober 7, 2013 om 8:15 pm- Antwoorden

    hmmm ziet er lekker uit!!!

  2. Lisette januari 18, 2015 om 3:54 pm- Antwoorden

    Gisteravond deze heerlijke curry gegeten, zonder de yoghurt.. Superlekker!!!!! Gaan we nog veel vaker eten!!!

Geef een reactie