Het is weer maïskolven tijd – ideale snack!

mais snackMijn man vindt het heerlijk, die maïskolven rond deze tijd van het jaar. Ze zijn wat laat, maar ik heb ze gezien! Inmiddels ook alweer gegeten. Oh nee, ik niet. Mijn dreumes heeft die van mij gegeten 😉 Ze vond het heerlijk. Het is een hele lekkere snack voor haar waar ze echt lang mee bezig is. Ideaal voor die momenten dat ze voornamelijk om eten zeuren 🙂

Dit heb je nodig

– maiskolf
– kokosolie of roomboter
– zout en peper

Zo maak je het

– verwijder de groene bladeren en de ‘draadjes’
– doe de maiskolf in kokend water
– doe de deksel op de pan en laat de kolf zo’n 20 minuten gaar koken
– haal de kolf uit het water, laat deze wat afkoelen en smeer de boter eroverheen
– bestrooi met zout en peper
– makkelijk hè!

Voor mijn dochter doe ik het zonder kokosolie, peper en zout. Gewoon kaal dus. Dit verkoop ik niet aan mijn man, maar dochterlief vind het prima en dat is ook iets makkelijker schoon te houden allemaal.

2013-08-11T21:04:43+00:00

Over

Mijn leven in getallen: 31 jaar oud, 9 jaar getrouwd met Sebastiaan. Moeder van Keela (5), Judah (3) en Vanna (maart 2017). Niet perfect. Leert elke dag. Ik houd van grote dromen, nieuwe dingen, mooie mensen, lekker eten, persoonlijke ontwikkeling en uitdagingen.

2 Reacties

  1. Susan augustus 12, 2013 om 11:48 am- Antwoorden

    hmm heerlijk ja. Hier zijn ze ook favoriet! Eventueel kun je aan beide uiteinden een vorkje erin prikken, blijven de handen schoon en minder glibberig voor als je er toch boter/olie op doet.

    Maiskolven doen het trouwens ook altijd goed hier op een (vega)BBQ. Handig is dan om ze eerst voor te koken/stomen en dan even grillen op de BBQ. jumjumjum

    Oja maiskolven zijn ook goed in te vriezen, zodat je er het hele jaar van kan genieten 😉

  2. Diana augustus 12, 2013 om 12:49 pm- Antwoorden

    Ik heb ze ook zien liggen bij ons! Halen! 🙂

Geef een reactie