Herfstig boekweit – (stoof)peer ontbijt

Dit herfstig ontbijt is zowel warm als koud erg lekker. De hoeveelheden zijn voor 1 persoon, maar je kunt natuurlijk ook voor meerdere dagen maken en afgesloten in de koelkast bewaren. En het is zuivelvrij, suikervrij, tarwevrij, glutenvrij en met de superfoods chia- en hennepzaad!

Wat heb je nodig?

  • 1/3 cup volle boekweitkorrels een nacht geweekt in water
  • 1 el chiazaad
  • 1 el notenpasta
  • 6 el notenmelk (als je het warm wilt eten, verwarm de melk dan eerst)
  • ½ banaan
  • 2 gekookte stoofpeertjes (evt ook eerst opwarmen)
  • 1 peer
  • 1 tl koek- en speculaaskruiden
  • 1 tl hennepzaad

Hoe maak je het?

  • Doe de boekweit, het chiazaad, de melk, notenpasta, koekkruiden, de ½ banaan en een ½ peer in de keukenmachine en mix tot een grove pap.
  • Doe de pap in een schaaltje en voeg de stoofpeertjes en rest van de peer in stukken toe.
  • Garneer met wat hennepzaad.

Eet smakelijk!

IMG_0884

2013-10-18T10:01:39+00:00

Over

Ik ben getrouwd en ben de trotse moeder van een zoon ('06) en dochter ('09). I ❤ BIO, ECO, PUUR, VEGA, Slowjuicen, dehydrator. Geen suiker/E-nrs/zuivel/geraffineerde koolhydraten. Altijd nieuws-/leergierig. Ik blog vooral recepten ;-)

Geef een reactie