Havermout ontbijt

Havermout ontbijt
april 21, 2015 ilona

IMG_3515Een gezonde mama moet niet alleen goed voor haar kindje(s) zorgen, maar natuurlijk ook voor zichzelf. Na mijn tweede zwangerschap voelde ik me door allerlei zaken lichamelijk erg zwak, slap en ik had het idee dat ik aan het aftakelen was.

Sporten!


Ik ben nu een tijdje aan het sporten geslagen. Ja ik! De meest niet sportieve persoon die je je kunt bedenken gaat nu 3 x per week aan de bak. Ik doe krachttraining met een personal trainer en waar ik eerst echt zowat walgde van het idee om iets aan fitness te doen, heb ik hier gewoon echt heel veel plezier in.

Caloriebeperking

Qua voeding bleek ik toch nog wel wat te moeten veranderen. Want voor resultaat is voeding echt heel belangrijk. Kcal tellen ben ik eigenlijk niet van, maar nu moest dat ineens toch want er werd berekend dat ik 1500 kcal per dag mag eten om vetmassa kwijt te gaan raken. Ik moet 100 gram eiwitten per dag naar binnen werken en dat was vooral in het begin echt lastig. Dat is namelijk ook echt iets waar ik totaal niet op let normaal gesproken. Ik eet waar ik zin in heb eigenlijk en of dat koolhydraten of eiwitten of vetten zijn…daar dacht ik niet eens over na. En nu dan dus toch: kcal bijhouden en een goede verdeling eiwitten, koolhydraten en vetten houden. Inmiddels lukt dat best goed en vallen die 1500 kcal best wel mee.

Honger en eiwitten

Door de borstvoeding heb ik echt heel veel honger.  Maar nu ik meer eiwitten binnen krijg scheelt het echt enorm! Omdat ik amper vlees eet en geen koemelkproducten kan eten vanwege de gevoeligheid die mijn dochtertje hiervoor heeft, gebruik ik ook een plantaardige proteïne poeder. Super handig.

Havermout

Terug naar mijn ontbijt van vandaag. Havermout! Ik zat in een havermout periode, maar sinds ik sport bleken de varianten die ik maakte best calorierijk te zijn en zo kwam ik weer eens in een Teff ontbijt periode. Maar zo tussendoor toch weer even een havermoutje.

Ingrediënten

40 gram havermout
3 gram pindakaas (ik gebruik nu PB2, besteld bij Iherb)
1 banaan in plakjes
wat kokosrasp
1 tl chocolade pasta naar keuze (ik gebruik een biologische en melkvrije variant, of maak het zo)

Zo maak je het

Kook de havermout in water een minuut of 5.
Roer dit met de pindakaas in een schaaltjes goed door.
Leg er de plakjes banaan bovenop (eventueel prak je de helft van de banaan en roer je het door de havermout heen)
Voeg de chocoladepasta toe en strooi er wat kokosrasp overheen.

Klaar ben je om ervan te gaan genieten! Roer de chocopasta er lekker doorheen, dan wordt het zacht en net een gebakje.

Comments (2)

 1. claudia 5 jaar geleden

  Leuk! Krachttraining! Ik doe daar zelf ook aan al is het momenteel stukken minder omdat ik 31 weken zwanger ben. Na de bevalling wil ik graag krachttraining blijven doen maar ik wil ook graag lang borstvoeding geven. Heb jij misschien tips over deze combinatie? Ik vind dat er echt heel weinig info over te vinden is dus alle tips en ideeën zijn welkom 🙂

  • Auteur
   ilona 5 jaar geleden

   Hoi Claudia, ik heb niet echt specifieke tips voor borstvoeding icm krachttraining. Het is denk ik hiermee wel heel belangrijk om goed te blijven eten. Ik geloof zelf niet zo in het verhaal dat je zo ongeveer 500 kcal extra nodig hebt bij borstvoeding, maar je moet natuurlijk wel voldoende eten én drinken. Ieder lichaam is anders en heeft andere hoeveelheden nodig. Jij hebt zelf al ervaring met krachttraining dus ik denk dat het dan voor jouw lichaam al minder ‘wennen’ is straks dan het bij mij was. Ik merk verschil aan mijn productie altijd wel als ik meer of minder drink en op dagen dat ik hele dag druk ben met de kindjes vergeet ik nog wel eens genoeg te drinken. Mijn dochtertje is nu 10 maanden en de borstvoeding gaat nog steeds goed sinds ik begonnen ben met trainen en verandering in voeding.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*