
Ik had laatst een compleet mislukt experiment, waarbij het deeg niet deed wat ik in mijn gedachten had. Natuurlijk is het niet leuk om weg te gooien, dus heb ik er balletjes van gerold en werden het prachtkoekjes. Ze ruiken heerlijk, zijn klein en makkelijk dus ideaal om mee te nemen in een bakje. De peuter vindt ze fantastisch, dus dat is uiteindelijk het meest belangrijke 😉 En ook nog eens heel erg simpel om te maken. Ze zijn zonder geraffineerde suikers, zuivel en gluten. Het is geen knapperige sensatie, maar smeuïg en zacht, zoals eierkoeken. Precies wat mijn dochter lekker vindt. I-de-aal.
Dit heb je nodig
75 gram amandelmeel
50 gram kokosmeel
1 tl wijnsteenbakpoeder
1 tl vanillepoeder
1 el arrow root
2 eieren
50 gram gesmolten kokosolie
50 gram koudgeslingerde honing
Zo maak je ze
Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier
Meng de amandelmeel, kokosmeel, wijnsteenbakpoeder, vanillepoeder en arrow root
Meng in een andere kom de eieren, kokosolie en honing en klop dit luchtig
Doe beetje voor beetje de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten
Zet het even in de koelkast om wat harder te worden, zodat je er balletjes van kunt rollen
Rol kleine balletjes, leg ze op de bakplaat en druk ze een beetje plat
Zet ze 12-15 minuten in de oven en laat ze vervolgens een beetje afkoelen
Luchtdicht bewaren
Comments (6)
-
Oooo, ze zijn echt vreselijk lekker!!!!! Mijn kinderen vinden ze ook heerlijk! De schaal was zo op! Snel nieuwe bakken 😉
-
Auteur
haha leuk!!!!
-
-
ik zie door de bomen het bos niet meer, welke honing raad jij aan?
-
Auteur
koudgeslingerde honing als je gaat bakken, ik kies de beste kwaliteit (rauw) voor onverhit gebruik 🙂
-
-
heeft u ook een recept voor eierkoeken van speltmeel?? Zonder teveel ingrediënten??
-
Auteur
Nee sorry 🙂
-