Handige kleine eierkoekjes (suikervrij, zuivelvrij, glutenvrij)

Ik had laatst een compleet mislukt experiment, waarbij het deeg niet deed wat ik in mijn gedachten had. Natuurlijk is het niet leuk om weg te gooien, dus heb ik er balletjes van gerold en werden het prachtkoekjes. Ze ruiken heerlijk, zijn klein en makkelijk dus ideaal om mee te nemen in een bakje. De peuter vindt ze fantastisch, dus dat is uiteindelijk het meest belangrijke 😉 En ook nog eens heel erg simpel om te maken. Ze zijn zonder geraffineerde suikers, zuivel en gluten. Het is geen knapperige sensatie, maar smeuïg en zacht, zoals eierkoeken. Precies wat mijn dochter lekker vindt. I-de-aal.

Dit heb je nodig

75 gram amandelmeel
50 gram kokosmeel
1 tl wijnsteenbakpoeder
1 tl vanillepoeder
1 el arrow root
2 eieren
50 gram gesmolten kokosolie
50 gram koudgeslingerde honing

Zo maak je ze

Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier
Meng de amandelmeel, kokosmeel, wijnsteenbakpoeder, vanillepoeder en arrow root
Meng in een andere kom de eieren, kokosolie en honing en klop dit luchtig
Doe beetje voor beetje de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten
Zet het even in de koelkast om wat harder te worden, zodat je er balletjes van kunt rollen
Rol kleine balletjes, leg ze op de bakplaat en druk ze een beetje plat
Zet ze 12-15 minuten in de oven en laat ze vervolgens een beetje afkoelen
Luchtdicht bewaren

2014-04-28T20:23:23+00:00

Over

Mijn leven in getallen: 31 jaar oud, 9 jaar getrouwd met Sebastiaan. Moeder van Keela (5), Judah (3) en Vanna (maart 2017). Niet perfect. Leert elke dag. Ik houd van grote dromen, nieuwe dingen, mooie mensen, lekker eten, persoonlijke ontwikkeling en uitdagingen.

6 Reacties

  1. Tabitha mei 1, 2014 om 11:19 am- Antwoorden

    Oooo, ze zijn echt vreselijk lekker!!!!! Mijn kinderen vinden ze ook heerlijk! De schaal was zo op! Snel nieuwe bakken 😉

  2. marlies rademakers mei 5, 2014 om 7:36 pm- Antwoorden

    ik zie door de bomen het bos niet meer, welke honing raad jij aan?

    • sharon mei 5, 2014 om 8:28 pm- Antwoorden

      koudgeslingerde honing als je gaat bakken, ik kies de beste kwaliteit (rauw) voor onverhit gebruik 🙂

  3. C juni 10, 2014 om 1:02 pm- Antwoorden

    heeft u ook een recept voor eierkoeken van speltmeel?? Zonder teveel ingrediënten??

    • sharon juni 11, 2014 om 8:24 am- Antwoorden

      Nee sorry 🙂

Geef een reactie