Gezonde snack: vegan fudge

IMG_3998Voorbereiden is momenteel mijn toverwoord. Omdat ik door mijn slaaptekort constant wil eten, moet ik zorgen dat ik goede keuzes maak in wat ik pak. En op een slap moment dat ik gewoon iets MOET eten, kies ik helaas nooit voor het gezondste. Maar als ik zorg dat ik wat meer verantwoorde tussendoortjes klaar heb liggen en geen slechte dingen in huis haal, gaat het al een stuk beter.

Makkelijk en snel

Mijn tussendoortjes hoeven niet allemaal übergezond te zijn, maar liever wel zonder bewerkte troep erin. En dus maak ik ze het liefste zelf. Deze fudge is makkelijk en snel te maken. En dat is mijn motto: makkelijk en snel 😀

Ingrediënten:

  • 110 gram cacaoboter
  • 1/2 cup geweekte cashewnoten (ik heb ze een kwartiertje laten weken in water uit de quooker en dat werkt prima)
  • 90 ml kokosnectar (agavesiroop werkt ook)
  • 1 tl vanille extract
  • wat gehakte chocola of chocolate chips

Zo maak je het:
Smelt de cacaoboter au bain marie.
Mix de cashewnoten met de kokos nectar en vanille in de blender helemaal glad.
Roer het daarna in een kom door de gesmolten cacaoboter. Even goed doorroeren met een spatel tot het een mooi glad beslag is, wat op een taartbeslag lijkt.
Doe een bakpapiertje in een bakvorm of bakje en giet het beslag erin. Leg de chocoladestukjes erop en zet voor een aantal uur in de koelkast.
Ik haalde het er 6 uur later uit en toen was het perfect. Snijd in stukjes. Bewaar afgedekt in de koelkast. Et voilà, een snackje voor de zwakke momenten.

2015-05-13T19:25:21+00:00

Over

Ik ben moeder van een zoon (2012) en een dochter (2014). Sinds bij mij werd geconstateerd dat mijn schildklier niet goed werkt door een auto-imuunziekte, ben ik me gaan verdiepen in voeding en zijn we anders gaan eten. Ik doe sindskort aan krachttraining en deel graag mijn ervaring hiermee icm het moederschap, borstvoeding en koemelkvrij eten. Ik ben gek op schrijven en dus deel ik mijn ontdekkingen en ervaringen graag.

4 Reacties

  1. Renny mei 13, 2015 om 7:34 pm- Antwoorden

    lijkt me wel wat maar zou geen idee hebben wat voor smaak erbij hoort.
    Ik denk dat dit het moeilijkste gedeelte in je recept is. ” bewaar afgedekt in de koelkast”

  2. Esther mei 13, 2015 om 8:22 pm- Antwoorden

    Oeh klinkt goed en ziet er jammie uit. Die bewaar ik om een keer uit te proberen :)!

  3. Naziha mei 14, 2015 om 12:57 pm- Antwoorden

    Lijkt mij en manlief heerlijk! Kan ik de cashewnoten vervangen door pinda’s? Vanwege notenallergie kan ik alleen tegen pinda’s

  4. Laptopleon mei 28, 2015 om 5:09 pm- Antwoorden

    Klinkt heel lekker maar 1) wat is kokosnectar en 2) waarom is dit gezond / verantwoord?

Geef een reactie