Garnalenschotel met aardpeer & pastinaak

Garnalenschotel met aardpeer & pastinaak
mei 18, 2013 simone

imageSinds kort hebben we een groenteabonnement wat we bij de biologische winkel ophalen. Ik heb gekozen voor de hollandtas, omdat de producten erin voor 100% uit Nederland komen. Nu kan je stiekem op internet al kijken wat er deze week in de tas zit, maar ik laat me graag verrassen. Afgelopen week zaten er o.a. aardperen en pastinaak in. pastinaak is voor mij geen onbekende meer, ik maakte hier graag babyhapjes van voor mijn jongste. Maar aardpeer die kende ik nog niet. Dacht eerst zo wat zit er veel gember in de tas, maar van dichterbij bleek het dat toch niet te zijn.

Geen gember maar aardpeer

Op het receptenkaartje (trouwens een A4-tje vol) stond dat het aardpeer was. Het recept erbij waren aardpeerkoekjes, maar daarvoor had ik de ingrediënten niet in huis. Toen ben ik het recept van een vriendin van mij gaan aanpassen tot een garnalenschotel met pastinaak en aardpeer. Omdat het erg lekker smaakte (verrassend zoet) wilde ik bij deze het recept delen. Mijn kinderen hebben er ook van gesmuld vooral de jongste kreeg er geen genoeg van! Origineel recept bestond uit: Ui, Knoflook, Aardappel, Bevroren garnalen, Bosnische kruiden, Champignons, Paprika en bier.
image

Mijn versie

400 gram pastinaak
400 gram aardpeer
2 paprika’s
2 bakjes champignons (kastanje en gewone)
1 grote prei
Bouillonpoeder zonder gist
Bevroren garnalen (redelijk grote)
Knoflook
Beetje water
Lepel kokosolie

Bereiding

Verwarm de pan en doe de kokosolie erin. Als eerste de prei erin goed roeren anders bakt het aan. Nu de bouillon, knoflook, een beetje water en de garnalen toevoegen. Doordat de garnalen bevroren zijn komt hier ook aardig wat vocht uit, dus niet teveel water in 1 keer. De deksel op de pan zodat het lekker kan pruttelen. Ondertussen de groenten in stukjes snijden. Als eerste de pastinaak en aardpeer toevoegen omdat die iets langer de tijd nodig hebben om zachter te worden. Als laatste dan nog de champignons en de paprika, om ze nog wat bite te laten houden net lang genoeg doorroeren tot ze warm zijn.

Tip: Zoals je op de foto ziet zit er aardig wat vocht bij dus mijn man vind het lekker om er een broodje bij te eten zodat hij die in het vocht kan dopen.

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*