Feestje? Chocoladekokosmuffins! (glutenvrij, suikervrij)

ChocoladekokosmuffinMijn dreumes Julian is fan van mijn baksels. Heerlijk om hem smakelijk te zien happen in mijn cakes, koekjes, appelflapjes en muffins! Chocoladekokosmuffins gaan er altijd in (bij mama trouwens ook hoor!). Hierbij mijn recept.

Boodschappenlijstje (voor 10 – 12 muffins):

– 150 gram boekweitmeel
– 150 gram amandelmeel
– 1 theelepel wijnsteenbakpoeder
– snufje zout
– 80 gram kokosbloesemsuiker
– 50 gram rauwe, ongezoete cacaopoeder
– 80 gram roomboter
– 3 eieren
– 100 ml kokosmelk
– één eetlepel honing
– 60 gram pure, suikervrije chocolade
– twee eetlepels kokosschaafsel
– papieren muffinvormpjes

Stappenplan

1) Smelt de boter op laag vuur, laat het vervolgens iets afkoelen.
2) Meng boekweitmeel, amandelmeel, kokosbloesemsuiker, zout, wijnsteenbakpoeder, kokosschaafsel en cacaopoeder door elkaar.
3) Pak een schaal en klop hierin de eieren goed los. Roer de kokosmelk, roomboter en honing erdoor.
4) Verwarm de oven voor op 160 graden.
5) Roer met een lepel het eimengsel door het meelmengsel. Laat vervolgens het beslag even rusten.
6) Pak nu de chocola en hak deze in kleine brokjes.
7) Roer de brokjes chocola door het beslag.
8) Plaats de papieren muffinvormpjes in een muffinbakblik of op een ovenplaat en vul ze met beslag.
9) Plaats de muffins in de oven en bak ze in ongeveer 25 minuten gaar. Controleer met een satéprikkertje of de muffins gaar zijn. Blijven er geen korrels aan de prikker hangen, dan zijn de muffins gaar.
10) Omdat ik vind dat opeten ook bij het stappenplan hoort: pak een muffin voor jezelf en je kind(eren), laat deze op een schoteltje afkoelen en nu genieten samen! Voor een extra feestelijk tintje, voeg wat kokosslagroom (recept Simone) toe en strooi er nog wat extra kokosschaafsel overheen.

2014-03-15T09:55:59+00:00

Over

Ik ben de gelukkige mama van Julian (mei 2012) en Simeon (september 2014). Wij eten als gezin 100% suikervrij, biologisch en experimenteren met het minderen van gluten. Ook streven wij naar een duurzame, gifvrije levensstijl. Beter voor onszelf en beter voor de aarde!

Geef een reactie