Favoriet dessert van mijn dreumes: flaugnarde maar dan suikervrij en melkvrij

DesserttaartLekkerder dan Clafoutis, het Franse gebak dat traditioneel wordt bereid met een grote hoeveelheid kersen (met pit!), vind ik de variatie met een andere fruitsoort: Flaugnarde. En als het aan mijn dreumes ligt dan het liefst bereid met zijn favoriete fruitsoort: blauwe bessen. Dit dessertgebak is een gezond toetje voor heel jonge kinderen. Tenminste, als je het bereidt met onderstaande ingrediënten :). De Flaugnarde heeft een erg milde structuur zonder harde stukjes. Het recept is zeer eenvoudig, de bereiding erg simpel en je hebt er maar een aantal ingrediënten voor nodig.

Voor op je boodschappenlijstje (voor max. 6 personen of 4 grote eters):

– 3 eieren
– 1 rijpe banaan
– Vanillepoeder zonder suiker (o.a. verkrijgbaar bij Ekoplaza)
– 50 gram amandelmeel
– 100 gram blauwe bessen (of ander zacht fruit zoals bijvoorbeeld perzik of frambozen)

Nu aan de slag!

Zet de oven vast aan op 220 graden. Pak een beslagkom en doe hier de eieren, rijpe banaan, het amandelmeel en een snufje vanillepoeder in. Mix de ingrediënten tot je een luchtig beslag hebt (lijkt op pannenkoekenbeslag). Pak een kleine springvorm of een kleinere ovenschaal en doe hier bakpapier in. Vouw de flappen van het bakpapier netjes om de bakvorm heen. Doe nu het beslag erin en voeg het fruit toe. Roer het fruit met een lepel goed door het beslag. Open de oven en zet de Flaugnarde erin. Na 15 tot 20 minuten is je dessert klaar. Serveer de Flaugnarde lauw. Eet smakelijk!

2013-09-17T19:30:32+00:00

Over

Ik ben de gelukkige mama van Julian (mei 2012) en Simeon (september 2014). Wij eten als gezin 100% suikervrij, biologisch en experimenteren met het minderen van gluten. Ook streven wij naar een duurzame, gifvrije levensstijl. Beter voor onszelf en beter voor de aarde!

14 Reacties

  1. Tjitske september 19, 2013 om 8:31 am- Antwoorden

    Is dit geschikt voor een baby van 8 maanden?

  2. Jouke september 19, 2013 om 9:30 am- Antwoorden

    Oh heerlijk, bedankt voor het delen van dit recept!

  3. Jeanine september 19, 2013 om 10:38 am- Antwoorden

    Hoi Tjitske, volgens mij kun je dit dessert gewoon geven aan je kleintje. Er zit vooral veel lekker fruit in en de eieren worden zeer goed verwarmd dus dat is ook geen probleem. Wel zou ik het dessert dan op de dag waarop het is bereid ook geven. Gewoon voor de zekerheid.

  4. Karen september 19, 2013 om 2:22 pm- Antwoorden

    Klinkt heerlijk! Kan ik in plaats van amandelmeel ook boekweitmeel gebruiken?

  5. Sam september 19, 2013 om 8:19 pm- Antwoorden

    Ha Tjitske,

    Ik heloof niet dat een baby van 8 mnd al noten mag (amandelmeel)
    Dat zou ik zeker even uitzoeken.

    Succes!

    • Deborah september 19, 2013 om 10:51 pm- Antwoorden

      iS DAT NIET IVM HET VERSLIKKEN? OFTEWEL HIER NIET VAN TOEPASSING?

      • sharon september 20, 2013 om 8:15 am- Antwoorden

        het is ook omdat noten allergeen zijn 🙂

        • ilona september 25, 2013 om 11:03 am- Antwoorden

          volgens mij vallen amandelen officieel weer niet onder noten. (maar weet ik niet helemaal zeker)

          • sharon september 25, 2013 om 3:15 pm

            jawel 😉 pinda’s niet, amandelen zijn echt noten 😉

  6. corrie september 19, 2013 om 9:03 pm- Antwoorden

    Wij eten eigenlijk geen toetjes,maar deze ga ik dit weekend maken! Heb net vanmiddag grotw bak iublauwe bessen gekocht:-) verder alles in huis! Thanks!

  7. Nelleke september 20, 2013 om 11:40 am- Antwoorden

    Ik heb hem net gemaakt met appel en hij was heerlijk! Mijn peuter heeft de helft opgegeten 😉
    Met blauwe bessen lijkt hij me inderdaad nog lekkerder, zo maar even de supermarkt in (bij de aldi hebben ze biologische blauwe bessen liggen)

  8. Miranda september 27, 2013 om 11:20 am- Antwoorden

    Gemaakt met ananas gisteren en het viel bij iedereen in de smaak. En wat makkelijk te maken! De ananas geeft niet zo’n mooi kleurtje als de blauwe bessen maar het was heerlijk zoet!

  9. Els november 28, 2013 om 10:00 pm- Antwoorden

    Kan je dit ook gewoon maken als dessert tijdens een etentje met volwassenen, of is het speciaal gericht naar peuters. Het ziet er wel zeer lekker uit 🙂

    Groetjes,
    Els

    • Jeanine november 29, 2013 om 6:54 pm- Antwoorden

      Hoi Els, ja hoor, geen probleem. Ook volwassenen smullen van dit dessert!

Geef een reactie