Favoriet bij ons thuis: suikervrije appelflapjes

Favoriet bij ons thuis: suikervrije appelflapjes
april 22, 2013 Jeanine

Suikervrije AppelflapjesBiologische appels? Check! Bio bladerdeeg? Check! Bio rozijntjes? Ook check! Bio kaneel? Yep, nog voldoende beschikbaar. Het fijne aan het bakken van suikervrije appelflapjes is dat je eigenlijk maar 4 ingrediënten in huis hoeft te hebben waarmee je in een handomdraai heerlijke zoete appelflapjes kan maken. Laatst nog vers gebakken voor al mijn collega’s en ze vielen bij iedereen in de smaak! De toch maar voor de zekerheid meegenomen poedersuiker werd alleen door de echte sugar addicts gebruikt, alle andere collega’s waren het erover eens dat suiker in deze appelflapjes echt overbodig is!

In 7 stappen heerlijke appelflappen

1) Schil de benodigde appels in kleine stukjes (reken ongeveer 1 appel voor 2 appelflapjes) en strooi over de appelstukjes kaneel
2) Zet de oven vast aan en laat deze opwarmen tot 220 graden
3) Snijd het bladerdeeg in vierkantjes (je hebt ook kant en klare vierkante bladerdeeg plakken)
4) Leg in het midden van de bladerdeeg vierkantjes een klein bergje appelstukjes. Strooi er nu ook rozijnen bij
5) Pak de vier punten van de bladerdeeg vierkantjes en vouw ze naar het midden zodat mooie pakketjes ontstaan
6) Leg de pakketjes op de bakplaat van de oven en bak de appelflapjes 16 minuten in 220 graden
7) Haal de appelflapjes uit de oven en laat ze nog even goed afkoelen. Hierna zijn ze klaar om te eten!

Geheim ingrediënt

Voeg een klein beetje biologische suikervrije aardbeienjam (bijvoorbeeld van Ekoland of Zonnatura) toe aan de appelstukjes, het maakt de appelflapjes nog net een beetje zoeter.

Comments (5)

  1. Nelleke 6 jaar geleden

    Deze maak ik nog wel eens! Ook lekker met banaan of peer of aardbeien of of of 🙂

  2. Irene 6 jaar geleden

    Wat js er gezond aan bladerdeeg? Biologisxh of niet…
    Groeten, irene

    • sharon 6 jaar geleden

      Hai Irene! Je hebt verschillende soorten, wat vind je eigenlijk ongezond aan bladerdeeg?

  3. angela 5 jaar geleden

    Bladerdeeg lijkt mij inderdaad niet gezond aangezien alle witte meel achtigen niet goed zijn en fabrieksmatig verwerkt.
    Zo schijnen o.a. ik een tarwe allergie te hebben en meer dan de helft van de Nederlanders,
    Nu ik dit zoveel mogelijk weg laat is mijn pds syndroom zo goed als over en begin ik eindelijk na ellende veel dieten af te vallen en raken mijn fynromyalgie klachten steeds verder weg…

    Ik heb ook nergens nog Bio bladerdeeg gevonden?
    Ben wel benieuwd wat hier allemaal precies in zit.

    Ga vooral zo door met dit geweldige initiatief!
    Ben zelf moeder van een 11 maanden oud meisje en nog zoekende vooral ook voor haar naar een broodloos en zo weinig mogelijk suiker leven

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*