Exotische hazelnootrotsjes

IMG_2073Fijn het notenseizoen is weer begonnen. Wat helemaal fijn is, is dat wij in onze buurt heel veel notenbomen hebben staan. Walnoten, beukennoten en hazelnoten. Zelfs in de tuin hebben we een hazelaar. Een ideale mogelijkheid tot wildplukken. Of eigenlijk wildrapen ūüėČ

Pruimen en abrikozen!

Deze keer heb ik van onze raapopbrengst ‚Äúexotische hazelnootrotsjes‚ÄĚ gemaakt. Exotisch omdat ik geen dadels meer in huis bleek te hebben, maar wel gedroogde pruimen en abrikozen… Goed alternatief moet ik zeggen ūüėČ

Wat heb je nodig?

  • 125 gram gedroogde pruimen/ abrikozen (2:3) (of dadels)
  • 100¬†gram kokosolie
  • 40 gram cacaoboter of kokoscr√®me (santen)
  • 50 gram (rauwe) cacao
  • Naar smaak een zoetstof naar keuze (bijv. honing, rijsstroop, kokosbloesemsuiker, dadelstroop)
  • 75 gram gehakte hazelnootjes (of pinda‚Äôs, walnoten, beukennootjes etc.)

¬†foto 2(de chocorotsjes zijn hier net uit de vriezer, dus nog iets wit uitgeslagen…)

Hoe maak je het?

  • Week de pruimen/ abrikozen in heet water (of een paar uur in koud water als je op tijd begint)
  • Smelt de kokosolie en cacaoboter au bain marie. Kokoscr√®me (santen) is een goedkopere optie.
  • Hak de hazelnoten grof.
  • Meng de pruimen/abrikozen, kokosolie, cacaoboter, zoetstof en cacao in een hakselaar.
  • Schep de hazelnoten erdoor.
  • Maak hoopjes op een bakplaat bekleed met bakpapier/ siliconenmat.
  • Laat ca. 10 minuten uitharden in de vriezer en bewaar daarna afgesloten in de koelkast.

De chocolaatjes blijven zachter dan je gewend bent. Eet smakelijk!

Kijk voor meer chocolade-inspiratie in Het Chocoladeboek  http://voedzo-shop.nl/product/het-chocoladeboek-e-book/ 

2014-10-13T05:25:43+00:00

Over

Ik ben getrouwd en ben de trotse moeder van een zoon ('06) en dochter ('09). I ‚̧ BIO, ECO, PUUR, VEGA, Slowjuicen, dehydrator. Geen suiker/E-nrs/zuivel/geraffineerde koolhydraten. Altijd nieuws-/leergierig. Ik blog vooral recepten ;-)

Geef een reactie