Eirolletjes met bloemkool – Sushistyle

eirolletjesLeuk en lekker voor in de lunchtrommel: eirolletjes met bloemkool. En inderdaad het lijkt op sushi.

Wat heb je nodig?

  • 1 biologisch ei
  • stuk bloemkool
  • reepje komkommer
  • 2 eetlepels kokosolie
  • Koriander- Wasabi tamari soyasaus van Lima
  • Stukje aluminium folie

Hoe maak je het?

  • Klop een ei goed los en bak hier een dunne omelet van
  • Verwarm de kokosolie tot het gesmolten is
  • Maal in een keukenmachine de rauwe bloemkool fijn tot je een rijststructuur hebt
  • Roer de kokosolie door de bloemkoolrijst (door het afkoelen houd de kokosolie straks het geheel beter bij elkaar. Je kunt het eventueel ook weglaten)
  • Breng op smaak met de tamari soyasaus
  • Leg de omelet op een vlakke ondergrond
  • Schep de bloemkool aan één zijde in een rol op de omelet, helemaal tot aan de rand
  • Leg er een reep komkommer op
  • Rol de omelet strak op
  • Rol het geheel strak in een stukje aluminiumfolie en laat afkoelen in de koelkast
  • Snij de rol voor serveren in gelijke ringen.

Lekker in je lunchtrommel, als amuse, als bijgerecht, of als vega sushivariant.

2013-09-08T20:51:22+00:00

Over

Ik ben getrouwd en ben de trotse moeder van een zoon ('06) en dochter ('09). I ❤ BIO, ECO, PUUR, VEGA, Slowjuicen, dehydrator. Geen suiker/E-nrs/zuivel/geraffineerde koolhydraten. Altijd nieuws-/leergierig. Ik blog vooral recepten ;-)

4 Reacties

  1. Krista september 13, 2013 om 11:12 am- Antwoorden

    Leuk idee!! Is die sojasaus zonder tarwe?

    • Susan Svkodc september 13, 2013 om 8:00 pm- Antwoorden

      Ja zonder tarwe!
      Ingredienten: Tamari (soja, water, zeezout, A.oryae), water, tapioca zetmeel, koriander, wasabipoeder (mierikswortel, wasabi).

      Eet smakelijk!

  2. Paulien september 16, 2013 om 2:27 pm- Antwoorden

    Wat een leuk idee zeg! Dank.

    Groetjes,
    Paulien

    • Susan Svkodc september 16, 2013 om 2:30 pm- Antwoorden

      graag gedaan! 😉

Geef een reactie