Een heerlijke risotto zonder zuivel/lactose/kaas

Dit gerecht kwam tot stand toen ik alleen maar vreemde restjes in huis had, en geen zin om boodschappen te doen. Het resultaat was fantastisch, dus ik wil het recept graag delen. Lekker romig met veel smaak, dankzij de hummus. Eet smakelijk! Dit recept komt overigens uit het Winterkookboek. Superhandig als je niet weet wat je met die wintergroenten moet, of wel wat inspiratie kunt gebruiken! Dit recept is in elk geval heerlijk, en nog vrij van geraffineerde suikers, zuivel (lactose en koe-eiwit), tarwe en gluten ook!

Ingrediënten (voor 2 personen en een mini kindje 😉 )

150 gram volkoren rijst, 400 gram schorseneren, 1 ui, 4 el hummus, 400 ml water, handje cashewnoten, 1 el ontgeurde kokosolie, peper en zout naar smaak

Zo maak je het

Schil de schorseneren en snijd ze in kleine blokjes (hoe groter de blokjes, hoe langer het duurt voor ze gaar zijn)
Bereid de volkorenrijst volgens de instructies op de verpakking
Snipper de ui
Verwarm de kokosolie in een pan en bak hierin de ui zacht
Voeg de schorseneren, hummus, water, peper en zout toe en breng het aan de kook
Laat het zachtjes pruttelen tot de schorseneren zacht zijn. Als de saus te dik wordt, voeg dan nog wat water toe
Voeg op het eind de rijst en de cashewnoten toe, laat het nog even warm worden en serveer!

2013-10-25T14:10:48+00:00

Over

Mijn leven in getallen: 31 jaar oud, 9 jaar getrouwd met Sebastiaan. Moeder van Keela (5), Judah (3) en Vanna (maart 2017). Niet perfect. Leert elke dag. Ik houd van grote dromen, nieuwe dingen, mooie mensen, lekker eten, persoonlijke ontwikkeling en uitdagingen.

Geef een reactie