Chocoladecupcake met chocotopping

chocomuffinZoals beloofd hier het recept van mijn versie voor chocoladecakejes! Van deze cakejes had ik extra veel (2 keer de hoeveelheid van dit recept) gemaakt zodat ik een deel op zijn verjaardagsfeest kon uitdelen en de rest in de vriezer bewaren tot zijn kinderfeestje. De cakejes smaken het lekkerste als ze helemaal goed zijn afgekoeld.

Benodigdheden voor de cakejes

1/4 cup kokosolie
1/4 cup kokosmeel
1/4 cup cacao
1/3 cup honing (of ander zoetmiddel naar keuze)
4 eieren
1/4 tl zout
1/4 tl baking soda (als je geen honing gebruikt iets zuurs toevoegen)

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de droge ingrediënten en natte ingrediënten apart en voeg ze daarna samen. Schep het beslag in cupcakevormpjes.

Bak de cakejes in ongeveer 15 minuten gaar.

Ingrediënt topping

Reep pure chocola (zelf gebruikte ik Viviane 92%)
Kokosolie
Eventueel zoetmiddel naar wens

Smelt de chocola en kokosolie au bain Marie en roer goed door elkaar. Proef even en voeg eventueel wat zoetmiddel toe naar smaak. Trouwens hoe meer kokosolie hoe milder de chocoladesmaak word. Zelfde geld voor het zoetmiddel dit heft de bittere smaak van de pure chocola ook een beetje op. Laat het mengsel daarna in de koelkast wat afkoelen of het harder word maar niet superhard. Daarna met een mixer opkloppen zodat je een mooie toef kan vormen.

Tips

– Maak de cakejes van te voren na een nachtje in de koelkast smaken ze lekkerder.
– Maak de frosting op de dag dat je hem opeet als je deze namelijk in de koelkast zet word hij best hard, terwijl hij op kamertemperatuur precies goed blijft!

2013-12-04T09:38:15+00:00

Over

Moeder van 3 kindjes twee jongens en een meisje. Vanwege pds en allergie ben ik samen met mijn gezin begonnen met een zoektocht naar een nieuw eetpatroon. Mijn motto: ik mag alles eten, maar ik wil niet alles eten, alleen hetgeen waar ik me goed bij voel. Kijk voor voedingsadvies of meer recepten van mij op fitdankzijvoeding.nl

7 Reacties

  1. Linda december 4, 2013 om 9:09 am- Antwoorden

    Ohh, déze lijken me lekker! 🙂
    Handig recept ook, durf zelf nog niet zo goed te experimenteren met kokosmeel.

    • Simone december 5, 2013 om 7:39 pm- Antwoorden

      Vooral de topping is echt om te smullen! Als je tenminste van echt pure chocola houdt 🙂 ik en de kinderen vonden hem echt super (had alleen de chocolade met kokosolie gemengd) Mijn man die vond hem net iets aan de bittere kant vandaar de tip om iets van zoet toe te voegen.

  2. Martine december 4, 2013 om 11:33 am- Antwoorden

    Ik zie heel vaak cups in de recepten staan. Hoe kan ik dat het beste omrekenen? En zijn dat dan Amerikaanse eenheden of de Europese? Kwam er via google achter dat daar ook nog verschil in zit …..

    • Simone december 5, 2013 om 7:42 pm- Antwoorden

      Omrekenen is lastig, omdat je met verschillende producten werkt. Een cup kokosolie weegt natuurlijk niet net zoveel als een cup kokosmeel. Andere recepten had ik inderdaad omgerekend maar bij deze vergeten. Als ik hem weer ga maken zal ik het erbij posten. Voorlopig zitten we aan de pepernoten 🙂

    • Simone december 5, 2013 om 7:45 pm- Antwoorden

      Trouwens die cupmaten zijn wel erg handig hoor, vind het zelf fijner dan afwegen. Je koopt ze bijvoorbeeld bij dille&kamille of xenos. Dacht dat zelfs AH Xl ze verkoopt. Dan heb je ze gelijk voor andere recepten die je lekker lijken.

    • Simone december 8, 2013 om 11:59 am- Antwoorden

      Misschien heb je ondertussen hier wat aan: http://www.barbaraeet.nl/cups/

  3. Sandy februari 26, 2014 om 11:59 am- Antwoorden

    Kan dit voor de verjaardag voor 1 jarige qua voeding?

Geef een reactie