Chocolade lava cake

Chocolade lava cake
januari 9, 2014 simone

camera 007Sinds ik een plaatje voorbij zag komen van een lava-cake wist ik dat ik die gewoon moest gaan proberen. Had gelijk de ingrediënten opgeschreven en bedacht welke aanpassingen ik zou doen. Helaas ben ik nu de site kwijt waar ik hem vandaan heb 🙁 het was ieder geval een Amerikaanse site. Maar terug naar de cake, zo’n cake die je opensnijdt en dat daar dan warme chocola uitloopt: jummie. Nu houden wij echt van superpure chocola (de kinderen ook) dus voor wie hier niet van houdt zullen de verhoudingen aangepast moeten worden. Of je gebruikt een chocoladesoort die minder puur is, helaas betekent dat meestal dat er meer suiker inzit. Vivani 92% is bij mij daarom echt favoriet het kleine beetje suiker wat erin zit is kokosbloesemsuiker en geen geraffineerde suiker!

Dit heb je nodig

75 gram Vivani 92%
60 ml kokosolie + extra voor het invetten bakvorm
1/4 tl vanille extract
2 eieren
2 el kokosbloesemsuiker
1 el amandelmeel
Beetje cacaopoeder voor bepoederen bakvorm

Bereidingswijze

camera 001

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet met kokosolie 1 grote of 2 kleine bakvormen in. Bepoeder ze daarna met cacaopoeder.
Smelt de chocolade samen met de kokosolie au-bain-Marie. Zodra het gesmolten is draai je het vuur uit en voeg je de vanilleextract toe.
Klop de eieren samen met de kokosbloesemsuiker op. Voeg hier het chocolademengsel aan toe, goed mengen. Dan nog de amandelmeel toevoegen en weer goed mengen.
camera 003Verdeel het mengsel over de bakvorm en zet het 11 min in de oven. Uit de oven even het randje lossnijden met een mes en door middel van een bord omkiepen. Meteen serveren en smullen!

 

Comments (8)

  1. Evelien 4 jaar geleden

    Dit ziet er heerlijk uit! Kan ik de kokosbloesemsuiker ook vervangen door stevia? En kun je dit nog lang bewaren in bv. de koelkast?

    • Auteur
      Simone 4 jaar geleden

      Denk dat je de kokosbloesemsuiker wel zou kunnen vervangen, hoeveelheid zou ik alleen echt niet durven schatten. Dat word testen 🙂 verder denk ik niet dat je deze cake kan bewaren aangezien het middelste gedeelte redelijk vloeibare chocola is. In de koelkast zal dat heel hard worden lijkt mij, maar als je over hebt kun je het natuurlijk altijd uitproberen.

  2. Ruth 4 jaar geleden

    Hi!
    Dit gaat mijn weekend-toet worden! Geweldig mjammie.
    Zie ik nu goed dat je hier, zeg maar, 2 soufflé-bakjes voor hebt gebruikt of hou ik dan chocola over..?

    Btw; net jouw versie van de chilisaus gemaakt.. lekker hoor maar goed partijtje ‘hot in de strot’! 🙂

    • Auteur
      simone 4 jaar geleden

      dit zijn inderdaad kleine bakjes voor bijvoorbeeld soufflé, had ze ooit gekocht om zelf crème brûlée mee te maken. past dus prima!

  3. Sanne 4 jaar geleden

    Klinkt heel lekker! Ik vroeg me af, is 1 eetlepel amandelmeel voldoende om een cakeje/cakestructuur van te maken? Groetjes, Sanne

  4. Sanne 4 jaar geleden

    Hoi, ik heb gisteravond een comment geschreven maar er blijft staan awaiting moderation.
    Dit recept klinkt erg lekker. Maar ik vroeg me af of 1 eetlepel amandelmeel voldoende is om toch een soort cake beslag/structuur van het cakeje te krijgen? Groetjes

    • sharon 4 jaar geleden

      tja, weekend he, ook wij nemen wel eens afscheid van de computer 😉 maar het recept is goed zoals het is, dus als je dat volgt moet t goed komen 😉

  5. Sanne 4 jaar geleden

    Haha oke heel goed. Ja ik wist niet precies wat het in hield en of ik iets fouts had gedaan. Maar dan ga ik dit recept zeker snel proberen! Je andere glutenvrije chocoladecake klinkt ook erg lekker!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*