Chocolade fondue, biologisch en zonder geraffineerde suiker

chocofondueIk houd van chocola, maar sinds ik suikervrij en biologisch eet, hou ik eigenlijk alleen nog van goede kwaliteit chocola. Ik kan me dan ook veel beter inhouden, zoals maar 1 blokje (of soms 2) Lovechock bijvoorbeeld. Hmmm. Maar soms wil ook ik wel eens gewoon ongenereerd chocola kunnen eten. Dus hoogste tijd voor een heuse CHOCOLADE fondue. Ja, niet alleen met een hoofdletter C, maar alles in hoofdletters 😀

Wij hebben het dit jaar voor het eerst als grand dessert gegeten met kerst (en maar een heel klein hoofdgerecht, zodat we nog lekker veel trek hadden). Maar het komt ook met oud en nieuw weer lekker op tafel…

Oja en is is ook nog een biologisch, zuivelvrij en vrij van geraffineerde suikers!

Wat heb je nodig?

  • 3 repen à 80 gram Vivani 92% cacao chocolade (biologisch en gezoet met kokosbloesemsuiker)
  • 100 ml (kokos)room
  • naar smaak koud geslingerde honing of dadelstroop om de choco iets zoeter te maken
  • zo nodig scheutje kokos- (of andere plantaardige) melk
  • fruit naar smaak in blokjes gesneden (kiwi, appel, peer, ananas, mango, banaan, etc.)
  • eventueel dips als kokosrasp, gemalen nootjes, gemalen moerbeien etc.

Hoe maak je het?

  • Verbrokkel de repen chocola in een schaaltje met de room en smelt deze al roerend au bain marie.
  • Blijft de chocolade te dik, dan kun je wat melk toevoegen
  • Voeg naar smaak wat honing of dadelstroop toe
  • Zet het schaaltje op een waxinelichtjeshouder op tafel. Chocolade heeft een laag smeltpunt, dus een waxinelichtje is voldoende om de chocolade vloeibaar te houden.
  • Dip met prikkers of vorkjes het fruit in de chocolade en doop vervolgens naar smaak in de dips.
  • Geniet van je chocomoment (en die heerlijke kindertoetjes vol chocola) 
2013-12-30T23:29:19+00:00

Over

Ik ben getrouwd en ben de trotse moeder van een zoon ('06) en dochter ('09). I ❤ BIO, ECO, PUUR, VEGA, Slowjuicen, dehydrator. Geen suiker/E-nrs/zuivel/geraffineerde koolhydraten. Altijd nieuws-/leergierig. Ik blog vooral recepten ;-)

Geef een reactie