Champignonroomsaus voor pasta (zonder zuivel/lactose/kaas)

Champignonroomsaus voor pasta (zonder zuivel/lactose/kaas)
oktober 30, 2013 simone

pasta roomsausVoordat wij anders gingen eten waren we dol op pasta met een roomsaus…uit een pakje. Toen we alles zijn gaan omgooien hebben we dat dus een hele tijd niet meer gegeten. Nu heb ik laatst een boek gekocht waarin een champignonragout stond met quinoabloem. Dit recept heb ik iets aangepast en nu eten we dit in plaats van tomatensaus bij de pasta! Het recept is vrij van geraffineerde suiker, zuivel (lactose, melk, kaas, etc) en gluten.

Ingrediënten

250 gram kastanjechampignons
125 gram shitake (of een andere soort paddestoel)
1 ui
2 flinke el kokosolie (ontgeurde) + extra in te bakken
8 el quinoameel
Keltisch zeezout
Ongeveer 500 ml bouillon (ligt aan de hoeveelheid groente die je er verder aan toevoegd)
Eventueel kruiden naar smaak

Zo maak je het

Snij de champignons, paddenstoelen en ui in stukjes en bak ze in kokosolie. Smelt in een steelpannetje de eetlepels kokosolie en voeg daar de quinoameel aan toe. Even verwarmen dan het vuur uitdraaien. Terwijl je roert scheutje voor scheutje de bouillon toevoegen tot de gewenste dikte bereikt is. Dan kun je dit toevoegen aan het champignon, paddenstoelen en ui mengsel. Zout en kruiden naar smaak toevoegen. Dan is je basissaus klaar.

Variaties

Meestal eten wij een vegetarische pasta met lekker veel groenten, maar met kip of zalm is deze saus ook erg lekker. Favoriete combinaties hier zijn:
– courgette, sperzieboontjes, gele paprika
– broccoli en diverse kleuren paprika
– zalm, broccoli en courgette
– kip, prei en paprika

Bloemetjes op de foto zijn trouwens bieslookbloemen erg lekker smaken naar bieslook 😉

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*