Bramenwafels (suikervrij, zuivelvrij, glutenvrij)

Bramenwafels (suikervrij, zuivelvrij, glutenvrij)
september 2, 2013 simone

bramenwafels2Het is echt bramenpluktijd! Ook wij hebben vlakbij een boel bramen te plukken. We hadden een eigen struikje in de tuin, maar die heeft helaas afgelopen winter niet overleefd 🙁 Maar die bij de buren groeit over en door de schutting heen en daar mogen we flink van plukken. Verder staan er een heleboel struiken langs het fietspad vlakbij ons huis. Van de week namen we even een momentje om te plukken en binnen een half uur hadden we onze bak al vol. Mijn zoon zat op school en mijn dochter die mee was vermaakte zich prima met eten van de bramen die wij plukten.

Paars beslag

Die middag aten we wafels en terwijl ik het beslag aan het maken was bedacht ik misschien lekker om er ook bramen doorheen te doen. Het werd een mooi paars beslag 😉 de uiteindelijke wafels werden bruin door het bakken maar de binnenkant was paars. En ze smaakten lichtjes naar bramen, erg lekker. De volgende dag heb ik het restant opgemaakt door de bramencrumble te maken van Sharon. Ik had het verdeeld over 4 kleine schaaltjes en 2 grotere. De kleine schaaltjes gelijk opgegeten en de 2 grote bewaard voor mijn verjaardag. Daar heb ik nog een kersen clafoutis bij gemaakt, als die lekker is zal ik dat recept ook delen 🙂

Ingrediënten voor bramenwafels

150 gram amandelmeel
3 eieren
2 el honing/ahornsiroop/agavenectar (naar keuze)
1 tl vanille essence
1/2 tl wijnsteenbakpoeder
1/4 tl Keltisch zeezout
2 handenvol bramen (kun je naar wens aanpassen)

Meng de droge en de natte ingrediënten apart van elkaar dan bij elkaar gooien en kort doormengen. Als laatste de bramen eraan toevoegen (ik heb ze zelf van te voren geprakt vandaar het paarse beslag)
Vet het wafelijzer in met een beetje kokosolie en bakken maar 😉

Comments (4)

 1. Hileka 7 jaar geleden

  Zeer welkome receptjes om zonder gluten van een heerlijk ontbijt te genieten. Weeral een probleempje de wereld uit.
  Smakelijke groetjes,
  Hileka

 2. Lies 7 jaar geleden

  Heerlijk recept. Alleen wat aangepast ik had geen bramen meer dus. Toen een banaan stukje courgete, amandelpasta erdoor gedaan en geen honing of vanile. Heerlijk!!

 3. Nathalie 7 jaar geleden

  Lekker recept! Heb alleen wat vraagjes; ik vind ze eigenlijk best droog. Kan ik een ei met wat boter of zo wisselen? Of, als ik speltmeel gebruik, minder eieren gebruiken? Of iemand andere tips om het wat minder droog te maken? Hoop dat iemand wat tips heeft!!

  • sharon 7 jaar geleden

   Hai Nathalie, meestal als mij wafels te droog zijn is het beslag te dik, dan doe ik er een scheutje water bij 🙂 Heel simpel en heel effectief 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*