Braam appel crumble (suikervrij, veganistisch, glutenvrij)

bramen crumble zonder suikerMet al die bramen die wij geplukt hadden, moet je creatief zijn. Je kunt ze natuurlijk gewoon zo eten, dat doet mijn dochter ook graag, maar je krijgt geen kilo’s weggewerkt op deze manier. Na de ijsjes en de cheesecake, volgt hier een recept voor een heerlijke crumble uit de oven. Lekker als toetje, of gewoon als tussendoortje! Het recept is zonder geraffineerde suiker, zuivel, tarwe en gluten. En zelfs veganistisch. O, én makkelijk én lekker!

Dit heb je nodig

Voor de vulling: 500 gram bramen, 2 friszure appels, 200 gram gedroogde dadels
Voor de kruimellaag: 125 gram gedroogde dadels, 125 gram amandelmeel, 100 gram kokosrasp, 125 gram kokosolie (in kleine brokken), snuf zout

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 150 graden
Hak voor de vulling de dadels in een keukenmachine, of hak ze in stukjes (komt niet precies)
Snijd de appels in partjes (ik heb ze wel geschild, dat hoeft niet per se)
Meng de bramen, appel en dadels heel voorzichtig en doe dit in een ovenschaal (22 cm)
Doe alle ingrediënten voor de kruimellaag in een keukenmachine en laat het draaien tot het goed gemengd is
Verdeel dit over de vulling
Zet de crumble 45 minuten in de oven. Eet smakelijk!

2013-08-23T17:50:17+00:00

Over

Mijn leven in getallen: 31 jaar oud, 9 jaar getrouwd met Sebastiaan. Moeder van Keela (5), Judah (3) en Vanna (maart 2017). Niet perfect. Leert elke dag. Ik houd van grote dromen, nieuwe dingen, mooie mensen, lekker eten, persoonlijke ontwikkeling en uitdagingen.

4 Reacties

  1. Marjolein augustus 23, 2013 om 5:29 pm- Antwoorden

    Hmmm gek dat je de ‘rabarber’ moet controleren op het eind 😉 Hihi het recept kwam me al zo bekend voor. Destijds met de rabarber-variant ook al heerlijk van zitten smullen, dus deze gaan we ook zeker proberen!

  2. Petra augustus 25, 2013 om 7:12 pm- Antwoorden

    Hoi Sharon,
    Ziet er op zich heerlijk uit! Alleen als ik zie hoeveel dadels erin gaan… wordt het niet vreselijk zoet??? Ik zou het in eerste instantie met minder dadels proberen… Ja, ik ben niet zo ‘zoet’ aangelegd, maar toch… Ook al zijn het geen ‘slechte’ suikers, koolhydraten zijn en blijven het toch?! En dadels laten ook nog eens je suikerspiegel flink schommelen. Hoe kijk jij hiertegenaan? Ik weet dat bv abrikozen dat niet doen. Helpen juist de suikerspiegel laag te houden…. Ben benieuwd naar jouw idee.
    Groetjes,
    PEtra

    • sharon augustus 25, 2013 om 7:54 pm- Antwoorden

      Hai! Hij krijgt een beetje een knapperige caramelachtige laag – maar met minder dadels kan het ook zeker! 🙂

Geef een reactie