Borrelnootjes van kikkererwten, ook getest op kinderen!

20130619-135758.jpgVroeger kon ik me vreselijk tegoed doen aan borrelnoten, helemaal als ik nachtdienst had. Ontzettend zout en niet echt gezond, maar ja het knabbelde zo makkelijk weg…
Soms mis ik die borrelnootjes weleens. Tijd om op zoek te gaan naar een alternatief; kikkererwten. Hier het eenvoudige recept.

Ingrediënten

een blik kikkererwten (zelf heb ik die van Mediza, zonder conserveermiddelen), 1el olijfolie, 1/2 tl paprikapoeder, 1/2 tl kerriepoeder, 1/4 tl cayennepeper

Zo maak je het

Meng alle ingrediënten in een kom goed door elkaar. Verwarm de oven voor op 175 graden. Leg een vel bakpapier op de bakplaat en spreid hier de gekruide kikkererwten over uit. Bak de borrelnootjes in ongeveer 40 minuten knapperig. Laat ze na de baktijd in de oven afkoelen.
Afhankelijk van je oven kan het zijn dat je de ‘nootjes’ iets korter of langer moet bakken. Proef er tussendoor (vanaf 30 minuten) een nootje om het te testen.
Mocht je net als ik mini omnivoren in huis hebben, maak dan een extra portie!

2013-07-03T08:06:09+00:00

Over

7 Reacties

  1. Afieke juli 3, 2013 om 9:33 am- Antwoorden

    Briljant! Zelf bedacht? Zijn de ook een beetje knapperig? Ik vier zaterdag een feestje en heb nog een potje kikkererwten staan, ik ga dit zeker proberen!

    • Nikki juli 7, 2013 om 4:59 pm- Antwoorden

      Hoi dames,
      En waren ze knapperig? Ik ben beniewd! In het Turks heten deze “zoutjes” leblebbie en kan je kopen bij diverse Turkse winkeltjes maar natuurlijk vol met toevoegingen! Ik ga mijn man straks ook verassen met deze homemade leblebbie! Ik ben benieuwd. Groet nikki

  2. Miriam juli 6, 2013 om 8:48 pm- Antwoorden

    Vandaag voor het eerst gemaakt.Heerlijke smaak, moet ze nog wel wat langer in de oven doen want ze waren bij mij nog niet knapperig genoeg (5 minuutjes meer had de truc gedaan! Volgende keer dus) Mijn dochter (bijna 2 en moeilijke eter)heeft er heerlijk in gesnoept. Dit ga ik zeker vaker maken! Dank je wel dus voor het recept!

  3. Hanneke juli 8, 2013 om 9:11 pm- Antwoorden

    Hoi, ik ben nog niet zo bekend met kikkererwten en ik heb een zak van 500 gr gekocht, die ik nog moet wellen voor 24 uur en bijna een uur koken. Blikjes hadden ze niet in die winkel. Is dit recept met gewelde kikkererwten? Of moet ik ze ook koken voordat ik ze in de oven doe?
    Hanneke

    • sharon juli 8, 2013 om 9:21 pm- Antwoorden

      eerst koken 🙂 troostje: dit is de goedkoopste optie en de meest gezonde, om al die dingen zelf te doen 🙂 (wel wat meer tijd 🙂 )

  4. Machteld november 1, 2013 om 11:59 am- Antwoorden

    Hallo, ik neem aan dat ik de kikkererwten uit blik eerst moet afgieten en afspoelen?

  5. Brenda oktober 12, 2014 om 10:48 am- Antwoorden

    ik maak ze ook wel eens, maar gebruik ze als croutons in de soep.
    Dan doe ik er knoflookpoeder, een indiase kruidenmix en komijnpoeder door.

    Groet van Brenda

Geef een reactie