Basisrecept voor havermoutrepen

Ik ben dol op havermout, heerlijk! Wanneer ik ’s ochtends met de hond in het bos loop kijk ik alweer uit naar mijn bordje pap! 🙂 Mijn dochter eet ook wel pap, maar houdt van variatie, ik kan echt niet twee dagen achterelkaar met hetzelfde aan komen, dan weigert ze het te eten. Daarom wissel ik het af, pannenkoeken, zelfgemaakte muesli-mix, ei, muffins, en ik maak ook regelmatig havermoutrepen voor haar ( ons 😉 ). Deze repen kunnen de avond van te voren gemaakt worden en ’s ochtends even in een koekenpan opgewarmd worden. Makkelijk en snel! 😉

Wat heb je nodig

2 cups havermout
2 cups plantaardige melk
Ovenschaal
Ik gebruik een kleine ovenschaal van 18×15, maar je kunt natuurlijk ook een grotere gebruiken. Kijk dan even hoe dik je de repen wilt hebben en dan gewoon wat meer haver en melk gebruiken.

Zo maak je het

Oven voorverwarmen op 200 graden
Doe de havermout en plantaardige melk in een ovenvaste schaal en laat ze ongeveer 10 minuten weken.
30 minuten in de oven en goed afkoelen laten en in stukken snijden

Variatie

Ook hier kun je weer veel variëren, banaan-kaneel, appel-rozijnen, bosbessen, aardbeien,  gemalen noten mix, pindakaas (of andere notenpasta)…..

Deze repen kunnen natuurlijk ook als tussendoortje gegeten worden.

Bon appétit!


*Nog ter info: Haver is van nature glutenvrij, maar kan tijdens de teelt, oogst, transport, de opslag, of tijdens de verwerking kan de haver in aanraking komen met glutenhoudende granen zoals tarwe, gerst en rogge. Wanneer deze repen geen gluten mogen bevatten let er dan op dat er op de verpakking een logo staat dat aangeeft dat de haver gecertificeerd glutenvrij is.

2014-03-07T14:24:18+00:00

Over

Moeder van een mooie dochter (2012) en met mijn gezin op avontuur naar een gezonde en natuurlijke levensstijl.

12 Reacties

  1. Dymph maart 13, 2014 om 10:36 am- Antwoorden

    Oeh… klinkt makkelijk en lekker. Die ga ik proberen.
    (En dan als ze zijn afgekoeld nog even in een chocodip van kokosolie en cacao.)

  2. Nelleke maart 13, 2014 om 3:21 pm- Antwoorden

    Bedankt voor dit recept, ik was al een tijdje op zoek naar een goed recept voor haverrepen!

  3. Gea maart 19, 2014 om 10:38 am- Antwoorden

    Hallo Jose,
    Klopt de verhouding wel? heb t namelijk ook gemaakt, en ik had een dikke pap,helaas.
    Ga het uiteraard nog een keer proberen, met wat minder melk.

    • Jose maart 19, 2014 om 11:50 am- Antwoorden

      Hallo Gea, ojee, wat jammer dat het niet gelukt is 🙁 . Ik maak de repen regelmatig volgens dit recept maar heb nog geen dikke pap gehad… Weet niet waar dat aan zou kunnen liggen, misschien inderdaad proberen met minder melk. Succes.

      • gea maart 19, 2014 om 7:41 pm- Antwoorden

        Heb t weer geprobeert 🙂 klopt t dat het van binnen zacht,en buitenkant beetje krokant? dan is t gelukt.

        • Jose maart 20, 2014 om 5:21 pm- Antwoorden

          Hi Gea, klinkt al weer veel beter! 🙂

  4. Annelies april 5, 2014 om 2:47 pm- Antwoorden

    Hallo,
    Ik heb deze repen zojuist volgens dit recept gemaakt, erg lekker, echter is het nog wel aan de zachte kant… de bovenkant is knapperig maar de onderkant is dus zacht. Klopt dit?
    Groetjes Annelies

    • Jose april 6, 2014 om 10:28 pm- Antwoorden

      Hi Annelies, na (volledig) afkoelen hebben zijn het bij mij echt repen geworden, en van binnen iets zachter dan de bovenkant. Groetjes, José.

  5. marielle mei 6, 2014 om 7:53 pm- Antwoorden

    Hoeveel gram is een cup?? Die heb ik namelijk niet…

  6. Sabrina Dondorp november 19, 2014 om 11:40 am- Antwoorden

    Je kan ze toch ook gewoon koud eten? zodat je ze mee naar school kan geven of mee naar werk nemen?
    Ik ga ze straks maken en dan met dadels erin…
    Ben iig benieuwd

Geef een reactie