Appel-wortel-kikkererwten muffins

appel-wortel-kikkererwt-muffinMijn dochter is gek op alles met kikkererwten, hummus, pannenkoeken van kikkererwtenmeel of gewoon kikkererwten in een kommetje als tussendoortje. Dus waarom geen muffins van kikkererwtenmeel? Na wat proberen zijn deze muffins erg lekker geworden, getest door mijn kritische dochter en haar vriendinnetje! 🙂

Deze muffins bevatten groenten, fruit en eiwitten! Het zijn best compacte muffins en wij eten ze graag tijdens de lunch met bijvoorbeeld een rauwkost salade.

Dit heb je nodig

6 cake vormpjes, 130 gram wortels, 1 appel, 80 gram kikkererwtenmeel, 160 ml water, 2 el kokosmelk, vanille rasp (poeder), 1 tl kaneel, 50 gr volkoren speltmeel (evetueel glutenvrij meel), 1 tl wijnsteenbakpoeder, 1 el kokosolie, snufje zout, je zou eventueel nog 1-2 tl honing kunnen toevoegen om de muffins wat zoeter te maken.

Zo maak je ze

Kikkererwtenmeel en het water goed mengen en ca. 30 minuten laten staan. (Mag ook langer, wij hebben tussentijds even boodschappen gedaan en toen mijn dochter sliep heb ik de muffins gemaakt)
Oven op 180 graden voorverwarmen
Wortel(s) zeer fijn raspen en de appel in stukjes snijden.
Alle ingrediënten bij het kikkererwtenmeel-beslag toevoegen en goed mengen
Vul de muffinvorm (of siliconenvorm) met het beslag
Zet de muffins circa 20-30 minuten in de oven, tot ze lichtbruin zijn geworden.

Bon appétit!

2014-01-31T15:21:05+00:00

Over

Moeder van een mooie dochter (2012) en met mijn gezin op avontuur naar een gezonde en natuurlijke levensstijl.

5 Reacties

  1. nikki februari 4, 2014 om 9:48 am- Antwoorden

    Hoi! Leuk recept !:)
    ik heb een vraagje , ik heb laatst in de bio winkel per ongeluk speltbloem ipv speltmeel gekocht. En bij veel recepten staat iets van meel. Wat is het verschil? Kan ik gewoon die bloem gebruiken? Of krijg je dan een mislukt baksel / is het ongwzond?
    Alvast bedankt!

    • Jose februari 5, 2014 om 9:51 am- Antwoorden

      Hi Nikki, speltmeel is gemalen spelt, speltbloem is gezeefde speltmeel. Speltbloem heeft een dus iets fijnere structuur, speltmeel bevat meer voedingsstoffen dan speltbloem. Bloem heeft wel meer vocht nodig, dus misschien een (of meer) extra lepels kokosmelk, of een ei. En wat meer wijnsteenbakpoeder…… Het is even uitproberen. Succes!

  2. Jonge moeder februari 4, 2014 om 1:52 pm- Antwoorden

    Zou je ook (fijngemalen) kikkererwten kunnen gebruiken ipv kikkererwtenmeel en water?

    • Jose februari 5, 2014 om 4:09 pm- Antwoorden

      Ik heb nog niet zelf kikkererwtenmeel gemaakt, maar ik vind het eigenlijk wel een leuk idee en zal het binnenkort zelf ook gaan proberen. Kikkererwten (gedroogde!) in de keukenmachine en fijnmalen. Daarna gewoon het recept volgen, dan moet het goedkomen! ☺ Succes!

  3. Irma oktober 12, 2014 om 4:45 pm- Antwoorden

    Hij staat nu in de oven. ben benieuwd

Geef een reactie