Alternatieve paaseieren (suikervrij, zuivelvrij en gezond!)

Alternatieve paaseieren (suikervrij, zuivelvrij en gezond!)
maart 29, 2013 Susan

alternatieve paaseitjesVorige week schreef ik al een blog over pasen met daarin een recept om zelf de officiële paaseieren te maken én de belofte met wat tips om chocolade paaseitjes te vervangen. Bij deze kom ik mijn belofte na.

Geen geraffineerde suiker en zoetstoffen!

Wij geven onze kinderen (4-6) zelf (en bij directe familie) geen geraffineerde suiker of chemische zoetstoffen. Daarnaast lustten ze tot een paar maanden geleden überhaupt geen chocola (nu alleen mijn zelfgemaakte raw chocola, maar dat terzijde). Het eerst jaar dat we met onze zoon paaseieren gingen zoeken in de tuin kwamen we nog goed weg met nep eieren, je weet wel die ter decoratie dienen. Voor hem hadden we natuurlijk elk willekeurig voorwerp kunnen verstoppen, maar toch. Het jaar daarop moesten we toch iets eetbaars verzinnen.

Tomaatjes, druiven en paasei balletjes!

Tja en aangezien onze zoon (en inmiddels dochter ook) verzot is op tomaatjes en druiven, kwam al snel het idee om die in folie te verpakken en te verstoppen. Hoera, dat was een hit! Inmiddels kwam ik o.a. via Sharon recepten van “snoepballetjes” tegen, zoals deze . Het leuke hiervan is dat ze supermakkelijk te maken zijn én dat je ze kunt kneden in de vorm van een paasei!!!! Je kunt je fantasie erop loslaten en experimenteren met verschillende ingrediënten.

Dadels gevuld met cacaonibs!

Dit jaar verpakken we nog een andere zaligheid: dadels gevuld met cacaonibs! Super simpel te maken. Snij dadels in de lengte in, verwijder de pit en vul de holtes op met (rauwe) cacaonibs… yumyumyum. Door het zoete van de dadel, proef je het bittere van de nibs niet meer, maar heb je wel een heerlijke bite!

Gezonde chocolade-eitjes zelf maken!

Wil je trouwens wel voor gezonde choco-eitjes gaan, dan zijn er ook siliconen ei-mallen verkrijgbaar, waarin je jouw favoriete chocomengsel laat uitharden. Ik gebruik als basis 2 delen gesmolten kokosolie, 1 deel zoetmiddel (kokosbloesemsuiker/dadelstroop/etc), 1 deel cacao. Hierbij kun je naar smaak nootjes of gedroogde vruchtjes doen. Was je net als ik te laat met de vormpjes aanschaffen, dan kun je ook het mengsel iets laten uitharden en er dan met je handen balletjes/eitjes van vormen.

chococreaties

Veel maak, verstop en zoek plezier en Vrolijk Pasen!

Heb jij nog lekkere/ leuke tips voor pasen??

Comments (2)

 1. simone 7 jaar geleden

  Waar zijn die mallen verkrijgbaar? Of zijn ze inmiddels al allemaal uitverkocht? wil morgen dit eigenlijk wel uitproberen krijgen op laatste moment toch nog bezoek!

  • Auteur
   Susan 7 jaar geleden

   ik kon ze niet meer vinden, maar zelf vormen met de hand gaat ook super goed!!! Zie de eitjes rechts op de onderste foto…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*