Aardbeienijs met maar 3 ingrediënten (zuivelvrij, geraffineerde suikervrij)

DSC_0530Al enige tijd ben ik in het bezit van een ijsmachine. Maar op de 1 of andere manier kwam het er maar niet van om ook echt ijs te gaan maken. Het onderstel stond braaf in de vriezer dus goed koud was hij zeker 🙂
Graag wilde ik ijs maken met kokosmelk zodat mijn dochtertje het ook kon eten met haar koemelkallergie. Maar ik moest nog even bedenken hoe ik het ging zoeten. Honing leek me niet erg lekker in ijs, dus toen ik laatst op Voedzo een ijsrecept zag met dadels leek me dat erg lekker om eens uit te proberen.

Aardbeienijs!

Nu nog een smaakje uitkiezen. Na een tripje naar de winkel waar we Hollandse aardbeien zagen was mijn kleuter eruit: aardbeienijs! Ok, de aardbeien komen nog uit de kas, maar voor deze keer kon ik het niet laten ze te kopen. De voorraad in onze vriezer is inmiddels op en het duurt toch echt nog even voor ze weer in de tuin groeien.

Ingrediënten

500 ml kokosmelk
12 dadels (voorgeweekt)
125 gram aardbeien

Bereidingswijze

Week de dadels een paar uur voor zodat ze lekker zacht worden. Maal ze dan in een keukenmachine tot dadelpasta. Voeg hier de kokosmelk en aardbeien aan toe en laat het mengsel even goed draaien. Zorg dat het mengsel goed koud is en doe het dan in de ijsmachine. Wanneer je geen ijsmachine tot je beschikking hebt kun je het ook in ijsvormpjes of een schaaltje in de vriezer stoppen. Je hebt dan wel iets meer geduld nodig zeker 4 uur wachten tot het hard genoeg is.
Hier thuis hebben we er een echt feestje van gemaakt en het ijs versiert met de overige aardbeien uit het bakje en stukjes pure chocola. We hebben er met z’n allen flink van lopen te smullen!

hier vind je ook nog een recept voor chocolade-ijs ook erg lekker!

2014-05-13T09:16:31+00:00

Over

Moeder van 3 kindjes twee jongens en een meisje. Vanwege pds en allergie ben ik samen met mijn gezin begonnen met een zoektocht naar een nieuw eetpatroon. Mijn motto: ik mag alles eten, maar ik wil niet alles eten, alleen hetgeen waar ik me goed bij voel. Kijk voor voedingsadvies of meer recepten van mij op fitdankzijvoeding.nl

3 Reacties

 1. Danielle mei 13, 2014 om 5:47 pm- Antwoorden

  Klinkt lekker!
  Ik heb van de week ijsjes gemaakt in de blender met banaan, bosbessen, kokos-rijstmelk en chia zaadjes.
  Dochterlief vindt ze heerlijk!

 2. Lydia mei 20, 2014 om 8:34 pm- Antwoorden

  Welke ijsmachine heb je Simone?
  Groet, Lydia

  • simone augustus 8, 2014 om 4:10 pm- Antwoorden

   vorig jaar bij de marskramer gekocht, zodat ik af en toe zelf schepijs kan maken. wilde het eerst uitproberen vandaar een goedkope uitgekozen zodat als het niks werd het niet zonde van je geld is! deze was geloof ik 25 euro, geen idee of ze die nog verkopen trouwens.

Geef een reactie