Speculoosballen met witte chocolade

Speculoosballen met witte chocolade
oktober 18, 2018 sharon
In recept

Deze woeste witte speculoosballen zijn ontzettend lekker. Als je de chocolade te snel wilt smelten, gebeurt dat woeste. Doe dat dus niet, en houd je keurig aan de regels 😉 Pannetje met laagje water, laten koken, een kom op het pannetje en de chocolade daarin laten smelten. Iets langzamer, maar wel mooiere balletjes. Net zo lekker, overigens.

Dit heb je nodig

  • 250 gram dadels (zonder pit)
  • 250 gram witte amandelen zonder zout
  • 1 tl speculaaskruiden
  • 200 gram witte chocolade

Zo maak je het

Doe de dadels, noten en speculaaskruiden in een krachtige keukenmachine en maal tot één geheel. Laat lang genoeg draaien tot het plakkerig wordt. Draai balletjes. Smelt ondertussen de chocolade au bain marie. Rol de balletjes er doorheen en laat ze harden op bakpapier. Zet ze even in de koelkast om volledig uit te harden en bewaar ze daar ook.

Let op: bevat teveel kcal om gezond te noemen 😉

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*