Riess pannen fleuren de boel op

Riess pannen fleuren de boel op
november 1, 2013 ilona

riess pannenIk ben op mijn 20e of 21e op mezelf gaan wonen. Amper geld en gezond en elke dag koken was niet iets wat ik hoog op mijn lijstje van belangrijke zaken had staan. Maar nu, 10 jaar later, is er een hoop veranderd :-D. Toch had ik nog nooit geïnvesteerd in een goeie pannenset. Ik heb een beetje een allegaartje en de eis bij de aanschaf was altijd dat het vooral niet te duur moest zijn.

Mooie pannen zonder giftige stoffen zijn ook leuk!

Maar ja.. op een gegeven moment raakt de boel een beetje op en is het ook gewoon leuk om een mooie fijne pannenset te hebben. Ik was er niet echt mee bezig, eigenlijk helemaal niet, maar toen ik de Riess pannen zag werd meteen aangetrokken door die leuke kleurtjes. De pannen zijn van email en geven geen (giftige) stoffen af tijdens het koken.

De eerste pan was binnen!

Ik had een nieuw doel in mijn leven! Sparen voor deze pannen. Ik zou geld vragen voor mijn verjaardag enzo, om dan steeds een pan erbij te kunnen kopen. Want de hele set in één keer aanschaffen, dat zit er helaas even niet in.
Gelukkig was ik bijna jarig en ja hoor ik kreeg geld. En van dat geld heb ik mijn eerste pan gekocht bij Greenjump. In het echt is de pan nog mooier dan op de foto en de eerste week stond hij er voor sier. Ik vond het zonde om hem te gebruiken. Inmiddels gebruik ik hem bijna dagelijks, want hij is makkelijk schoon te krijgen (wel eerst even af laten koelen ivm krom trekken en dan eventueel weken, na de afwas(machine) is hij weer als nieuw).

Wat is email eigenlijk?

21Op Riess.nl wordt het uitgelegd:
Eigenlijk is email niets anders dan een soort glas dat bij 840 C is vast gesmolten op een basis van ijzer. Dit zorgt voor een zeer glad, niet poreus oppervlak dat geen stoffen afgeeft. Er kunnen geen stoffen uit de pan in het voedsel trekken en het voedsel blijft daardoor zuiver en de smaak puur.

Een emaillen pan is niet slechts de eerste keus voor iemand met een nikkelallergie, maar ook de groenste manier van koken… Bij de productie worden natuurlijke minerale bronnen gebruikt zoals staal, kwarts, klei, veldspar, borax en soda. Email is dus recyclebaar!

Daarnaast gaat het een leven lang mee, mits je het goed verzorgd natuurlijk. Ik heb zelf een zware nikkelallergie, dus fijn om te weten dit!!

Een open kast voor de tentoonstelling!

Ik heb deze pan en daar gaan er nog meer bij komen. In ieder geval wil ik als eerst nog een omeletpan, steelpan en ovenschaal. Wat zullen al die kleurtjes de boel op gaan fleuren. Ik zou er bijna een mooie open kast voor aanschaffen om ze tentoon te stellen.

Kijk hier voor een leuke actie!

Je kunt de pannen bestellen bij de webshop van Riess. Op mijn eigen blog heb ik nog een leuke actie staan met Riess, dus mocht je ook toe zijn aan (een) nieuwe pan(nen), kijk dan vooral even hier.

Comments (5)

 1. Sjouke 7 jaar geleden

  Oh wat een geweldige tip. Ik heb mijn pannenset ook vanaf het moment dat ik op mezelf ging wonen. Depannen zijn op zich nog redelijk goed, maar ook ik wil langzaam overstappen op een gezonder, duurzaam alternatief. Zoiets zocht ik dus. En ik vind ze ook super mooi! Volgende week jarig en heb ook geld gevraagd, maar er staat nog zoveel meer op mijn wensenlijstje zoals een magimix voor smoothies….dat wordt dus nog een hele afweging….

 2. eva 7 jaar geleden

  wat een goede tip! ik wil ook al mijn pannen gaan vervangen. Heb je wellicht nog een tip voor een goede, niet giftige, koekenpan.
  die zie ik er van Riess niet tussenstaan. of zou een omeletpan ook werken?

 3. Valerie 6 jaar geleden

  Ben ook enorm blij met mijn Riess pan! Oogt leuk, kan er met een lepel in zonder krassen en dacht dat hij zwaar zou zijn maar is helemaal niet zo! Enige waar ik mee zit is dat heel snel (en met mijn Riess pan heb ik zeker geen hoog vuur aan!) er stukken aangebrand zijn. Ik doe toch echt een dikke eetlepel kokosolie erin. Mijn volgende issue: hoe schoon te maken? Mag ik nu wel of niet met een schuurspons het doen? Ik heb geen afwasmachine en enkel een borstel werkt niet. Hoor graag jullie advies!

 4. Anja 5 jaar geleden

  Ik zag dat er nu ook ‘gewone’ emaille koekenpannen van Riess zijn, o.a. bij KitchenHugs.nl dus niet die omelet pan maar gewoon zwarte koekenpannen van emaille.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*