Review broodbuik 30-minuten (of minder) kookboek

Review broodbuik 30-minuten (of minder) kookboek
september 25, 2014 simone

broodbuikEnige tijd terug lag het nieuwste kookboek van broodbuik in de brievenbus. Doordat ik net was bevallen was ik blij dat dit kookboek volstond met recepten die allemaal in 30 minuten of minder te maken zijn! Ok heel eerlijk er staan 2 recepten in die iets langer nodig hebben, maar dit komt door de iets langere oventijd.

Tarwe!

Cardioloog William Davis onthulde in Broodbuik de schadelijke effecten van wat eigenlijk een product van genetisch geknutsel en agribusiness is, dat wordt verkocht aan het publiek als tarwe. Davis trok de verontrustende conclusie dat tarwe de grootste bijdrage is aan de wereldwijde obesitasepidemie – en de opheffing daarvan is de sleutel tot dramatisch gewichtsverlies en een optimale gezondheid. Dit betekent dat alle recepten in het boek tarwe- en glutenvrij zijn. Jammer genoeg voor mij zijn niet alle recepten zuivelvrij, maar met wat kleine aanpassingen kan ik de meeste recepten gewoon maken.camera 498

De inhoud

Het boek begint met een korte inleiding over wat de broodbuik lifestyle precies inhoudt en hoe je je eigen broodbuikkeuken kan samenstellen. Daarna volgen de 200 recepten met oa bakmixen, sauzen, maaltijden en snacks.

Kindersmulrecepten

Wat ik fijn vind aan het boek dat bij gerechten die het goed doen bij kinderen dit aangegeven is met kinder-smul-recept. Verder is het boek prachtig geïllustreerd met fullcolour fotokaternen, enige jammere is dat deze dus niet per recept staan. Zelf kijk ik eerder naar een foto om te zien of ik een recept zal gaan uitproberen, daarna pas wat erin zit 🙂camera 497

Uh, zoetstoffen?

Waar ik zelf totaal anders over denk zijn de zoetstoffen die geadviseerd worden bij broodbuik. Stevia, erythritol, xylitol en sucralose behoren niet tot de zoetstoffen die ik zelf gebruik. Nu staat per recept aangegeven hoeveel zoetstof nodig is (bv zoetstof gelijk aan 1 el suiker) waardoor je zelf nog wat kan experimenteren met welke zoetstof het beste werkt.

Als je op zoek bent naar snelle, glutenvrije recepten lees dan hier meer over dit boek.

Comments (2)

 1. cynthia 5 jaar geleden

  Wat gebruik je ter vervanging van melk en suiker?

  • Auteur
   Simone 5 jaar geleden

   Zijn meerdere opties maar wat we hier in huis vooral gebruiken zijn amandel- en kokosmelk. Als zoetmakers ga ik het liefst voor banaan, abrikozen of dadels. Als dat geen optie is honing of ahornsiroop als vloeibare variant en kokosbloesem- of palmsuiker voor suikerachtige variant.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*